Soldați americani uciși între-o ambuscadă în Niger, zonă unde nu se știa oficial de existența lor

Publicat:

Trei membri ai forţelor speciale ale armatei SUA au fost ucişi şi alţi doi răniţi, miercuri, într-o ambuscadă în sud-vestul Nigerului în care şi-au pierdut viaţa şi cinci soldaţi ai acestui stat african, relevă informaţii difuzate de agenţiile Reuters, AFP şi EFE, care citează mass-media şi oficiali din ambele ţări. 

“Putem confirma informaţiile că o patrulă comună a Statelor Unite şi Nigerului a intrat sub foc inamic în sud-vestul acestei ţări”, a indicat pentru The New York Times, Anthony Falvo, purtător de cuvânt al Comandamentului american pentru Africa (AFRICOM).


Atacul s-a produs la circa 190 de kilometri nord de Niamey, capitala Nigerului, aproape de frontiera cu Mali, unde luptători ai Al-Qaida în Maghrebul Islamic, o filială a Al-Qaida, efectuează incursiuni transfrontaliere.

Conform Radio France Internationale (RFI), primul care a dat informaţia, ambuscada a avut loc după ce insurgenţi venind din Mali au atacat miercuri satul Tongo Tongo, în regiunea Nord-Tillaberi.

O urmărire a acestora a fost organizată, dar echipa mixtă de soldaţi din SUA şi Niger a fost prinsă într-o ambuscadă, potrivit sursei citate, care indică un bilanţ de mai mulţi morţi şi răniţi, dar şi dispăruţi.

Potrivit RFI, o operaţiune de răspuns este în curs.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a precizat jurnaliştilor la Washington că preşedintele american, Donald Trump, a fost informat “despre Niger”.

Este pentru prima dată când o prezenţă a soldaţilor americani este semnalată în zonă, devenită foarte instabilă în urma numeroaselor atacuri sângeroase atribuite grupărilor jihadiste şi care vizează poziţii ale armatei Nigerului şi tabere de refugiaţi.

AFRICOM are sute de soldaţi desfăşuraţi în regiune, inclusiv o facilitate aeriană la Agadez, şi oferă pregătire şi sprijin armatei Nigerului în aspecte precum strângerea informaţiilor şi supravegherea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Accident tragic lângă Peresecina: O femeie de 63 de ani a murit

Accident tragic lângă Peresecina: O femeie de 63 de ani a murit O femeie de 63 de ani a decedat, iar alta a fost transportată...

OpenAI a primit o linie de credit revolving de 4 miliarde de dolari și a ajuns la o lichiditate de 10 miliarde

OpenAI a primit o linie de credit revolving de 4 miliarde de dolari și a ajuns la o lichiditate de 10 miliarde OpenAI are la...

Cum alimentează milionarii din Dubai explozia cererii de avioane private

Cum alimentează milionarii din Dubai explozia cererii de avioane private Este ora 3 dimineața la terminalul VIP al aeroportului Mohammed Bin Rashid Aerospace Hub din...

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai La primul meci după o lună şi jumătate, de la US Open, Novak Djokovic s-a calificat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.