Soldați ruși au dormit într-o fermă pentru porci dintr-un sat din Herson, din cauza lipsei de alternative pentru cazare

Publicat:

Serviciul de securitate ucrainean spune că soldații ruși dintr-un sat ocupat din sudul regiunii Herson s-au mutat într-o fermă de porci din cauza lipsei de alternative pentru cazare, scrie CNN , informează mediafax.

Rușii au ocupat satul Lyubymivka, a declarat serviciul de securitate, unde aproximativ 70% din clădiri au fost distruse în timpul bombardamentelor.


Citește și :  Emmanuel Macron va participa la Forumul de Cooperare Asia-Pacific

În timp ce ofițerii ruși au ocupat case particulare, unii dintre soldați au locuit într-o fermă de porci. Localnicii au condus reprezentanții serviciului de securitate la fermă. Imagini video și imagini furnizate de serviciul de securitate pentru CNN arată că soldații dormiseră și mâncaseră în grajdul porcilor.

Lyubymivka a fost eliberată la începutul acestei săptămâni, în timp ce forțele ucrainene înaintau spre sud prin zonele rurale ok Kherson.

CNN a vizitat satul în această săptămână și a constatat că o școală folosită de ruși a fost lovită. De asemenea, echipa CNN a constatat că soldații ruși au locuit și într-un centru pentru copii.

Citește și : Preşedintele Biden a transmis un mesaj de unitate în Florida – VIDEO

 

Serviciul de securitate a declarat că mai erau aproximativ 200 de civili în sat atunci când acesta a căzut. În timpul ocupației, localnicilor le fusese interzis să se afle în aer liber după ora locală 18.00. Serviciul a precizat că soldații ruși au luat mâncare și alcool de la localnici și și-au ascuns armamentul în zonele rezidențiale pentru a nu fi detectat de dronele ucrainene.

Serviciul de securitate a mai spus că a găsit mașini de spălat furate la ferma de porci.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina a lansat un nou timbru poştal pentru a-şi susţine sportivii olimpici

Ucraina a lansat un nou timbru poştal pentru a-şi susţine sportivii olimpici Ucraina a lansat un nou timbru poştal pentru a-şi susţine sportivii olimpici, în...

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor Acţiunile companiilor americane CrowdStrike, specializată în securitate cibernetică, şi Microsoft au scăzut...

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov Irina Farion, fostă parlamentară naţionalistă ucraineană cunoscută pentru poziţiile sale împotriva Rusiei, a fost împuşcată în...

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.