Soldaţii israelieni au ucis doi tineri palestinieni

Publicat:

Soldaţi israelieni au împuşcat şi ucis un tânăr în vârstă de 21 de ani în Cisiordania ocupată, lângă Betleem, au anunţat luni Ministerul Sănătăţii palestinian din Ramallah şi presa locală, potrivit DPA şi agerpres.

Armata israeliană a declarat că soldaţii l-au împuşcat pe tânăr după ce acesta a aruncat o sticlă incendiară spre maşinile care circulau. Agenţia palestiniană de presă WAFA a menţionat că bărbatul a fost împuşcat în spate şi se afla acasă.


Citeşte şi: Kaczynski acuză Rusia pentru tragedia aviatică de la Smolensk – Black News

WAFA a mai raportat că un palestinian în vârstă de 17 ani a murit din cauza rănilor după ce a fost împuşcat de soldaţi duminică în Jenin.

Armata a declarat că soldaţii au tras în cauciucurile unor maşini suspecte în urma indicaţiilor Serviciului de Informaţii (Mossad) conform cărora doi fraţi ai autorului recentului atac din Tel Aviv se aflau într-unul din vehicule.

Joi seară, trei bărbaţi au fost ucişi în Tel Aviv de către un palestinian în vârstă de 28 de ani din Jenin.

De asemenea, soldaţii au răspuns cu focuri de armă după ce au fost împuşcaţi de pe o motocicletă în timpul incidentului, a menţionat armata.

Situaţia în regiune a fost extrem de tensionată după ce patru atacuri ale palestinienilor s-au soldat cu moartea a 14 israelieni în două săptămâni. Armata israeliană şi-a intensificat eforturile pentru combaterea terorismului în Cisiordania ocupată.

Israelul se teme de noi violenţe în timpul lunii Ramadan care a început pe 1 aprilie.

Citeşte şi: Emmanuel Macron este favorit în turul al doilea al prezidenţialelor din Franţa – Black News

Israelul intenţionează să construiască o barieră de 40 de km în partea de nord a Cisiordaniei din zona Salem, nordul Samariei, până în regiunea Bat Hefer în următoarele săptămâni. Scopul acesteia este să înlocuiască un gard construit în urmă cu 20 de ani în timpul celei de-a doua revolte palestiniene care acum are mari găuri în el, potrivit rapoartelor presei.

Cabinetul de securitate a aprobat o sumă echivalentă cu 111 milioane de dolari, a comunicat biroul premierului Naftali Bennet duminică seară. Zidul va avea până la 9 metri înălţime şi va beneficia de securitate tehnologică, potrivit Ministerului Apărării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Socialiștii au protestat la Bălți. Au cerut eliberarea lui Moroșan

Socialiștii au protestat la Bălți. Au cerut eliberarea lui Moroșan Susținătorii consilierului socialist Maxim Moroșan, implicat în bătaia din 26 iunie, într-un restaurant din orașul...

Soţia premierului spaniol este citată într-un dosar de corupţie

Soţia premierului spaniol este citată într-un dosar de corupţie Aflată în mijlocul unui dosar de corupţie şi trafic de influenţă, Begona Gomez, soţia premierului spaniol...

A ucis o femeie cu toporul. Ucigașul a fost condamnat la 18 ani de pușcărie

A ucis o femeie cu toporul. Ucigașul a fost condamnat la 18 ani de pușcărie Un bărbat din Edineț a fost condamnat la 18 ani...

Chinezii trec în ‘alt film’: Un sistem creier-pe-cip, compus dintr-un organoid cerebral şi un cip

Chinezii trec în 'alt film': Un sistem creier-pe-cip, compus dintr-un organoid cerebral şi un cip O echipă de oameni de ştiinţă chinezi a conceput un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.