Soldaţii Moscovei, acuzaţi că au ucis un voluntar american prorus în Donbas

Publicat:

Soldaţii Moscovei, acuzaţi că au ucis un voluntar american prorus în Donbas

Comitetul de Anchetă din Rusia a afirmat vineri că americanul Russel Bentley, decedat în aprilie în estul Ucrainei, unde luptase alături de separatiştii proruşi, a fost torturat şi ucis de soldaţi ai armatei Moscovei, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Russell Bentley, cunoscut sub poreclele “Texas” sau “Cowboy-ul din Donbas”, a decedat la Doneţk, marele oraş din estul ucrainean controlat de armata rusă.


Citeşte şi: Ucraina cere României să distrugă dronele rusești – Stiripesurse.md

Acest fost specialist în arboricultură de 64 de ani, născut în Texas, s-a alăturat în 2014 rebelilor separatişti proruşi, supervizaţi de Moscova, chiar de la începutul conflictului în Donbas.

Soldaţii Moscovei, acuzaţi că au ucis un voluntar american prorus în Donbas

Russell Bentley a luptat alături de ei până în 2017 şi a rămas apoi în estul Ucrainei, punându-se în serviciul media de stat ruse, în special Sputnik, până la dispariţia sa la începutul lunii aprilie, când a mers să ajute victimele unui bombardament, potrivit televiziunii ruse.

Potrivit investigaţiei Comitetului de Anchetă, el a fost ucis de trei soldaţi ruşi: Vitali Vansiaţki, Vladislav Agalţev şi Andrei Iordanov. Un al patrulea, Vladimir Bajin, a fost acuzat că a ajutat la ascunderea trupului său.

Comunicatul anchetatorilor nu oferă niciun indiciu cu privire la mobilul uciderii sale.

La 8 aprilie, în Doneţk, primii trei au făcut uz de “violenţă fizică şi tortură” împotriva acestuia, “ceea ce a dus la moartea sa”, indică anchetatorii în document.

Soldaţii Moscovei, acuzaţi că au ucis un voluntar american prorus în Donbas

Doi dintre soldaţi au aruncat apoi în aer o maşină cu trupul său neînsufleţit, înainte ca unul dintre ei să-i ordone lui Vladimir Bajin să mute ceea ce mai rămăsese din cadavrul său, potrivit aceleiaşi surse.

Acuzaţii “iau cunoştinţă” de actele dosarului penal, a precizat Comitetul de Anchetă, fără să spună unde se află aceştia.

Russell Bentley, de asemenea fost soldat în armata SUA, a militat pentru legalizarea canabisului în ţara sa de origine, notează AFP.

Soldaţii Moscovei, acuzaţi că au ucis un voluntar american prorus în Donbas

Implicarea sa în traficul de marijuana i-a adus o pedeapsă cu închisoarea, potrivit presei americane.

Într-un interviu acordat revistei Rolling Stone în martie 2022, la scurt timp după începerea invaziei ruse în Ucraina, el s-a descris drept un “războinic al informaţiei”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministerul Agriculturii organizează sesiuni de informare pentru agricultorii afectați de seceta din acest an

Ministerul Agriculturii organizează sesiuni de informare pentru agricultorii afectați de seceta din acest an Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Centrul de Consiliere Agricolă și Rurală...

Dorin Recean despre mesajele false primite de cetățeni: Am inițiat o investigație internă pentru a clarifica situația

Dorin Recean despre mesajele false primite de cetățeni: Am inițiat o investigație internă pentru a clarifica situația Premierul Dorin Recean a venit cu un anunț...

Simona Halep a debutat cu o victorie la Hong Kong (WTA)

Simona Halep a debutat cu o victorie la Hong Kong (WTA) Jucătoarea română de tenis Simona Halep a revenit cu o victorie în circuitul profesionist...

1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate, în pericol de deportare

1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate, în pericol de deportare Aproximativ 1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate sunt în pericol de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.