X

Soldații ucraineni au luat cu asalt și aruncat în aer o clădire din Torețk

Soldații ucraineni au luat cu asalt și aruncat în aer o clădire din Torețk

Soldații ucraineni au aruncat în aer un bloc din Torețk, regiunea Donețk, pe care rușii îl foloseau ca post avansat într-o zonă disputată a orașului. Ucrainenii au trimis o mică unitate cu două vehicule din care au ținut clădirea sub foc continuu, în vreme ce camarazii lor au montat explozivii la interior, potrivit digi24.ro.

Soldații Brigăzii Liut au luat cu asalt o clădire din Torețk și au aruncat-o în aer pentru a împiedica înaintarea trupelor ruse în oraș. Batalionul Enea, care face parte din brigada de asalt a Poliției Naționale a Ucrainei, a desfășurat o operațiune de capturare a unei clădiri importante din punct de vedere tactic într-o parte necontrolată a orașului, care era valoroasă pentru unitățile avansate ale armatei ruse, scrie publicația ucraineană Militarnyi.

Soldații s-au deplasat cu două vehicule blindate și au pătruns în clădirea cu cinci etaje, luând-o cu asalt și punând explozivi. Apoi s-au retras în siguranță la mașini și au detonat încărcăturile explozive montate la mai multe ibtrări. Clădirea, care este situată în centrul orașului Torețk, unde se află o structură urbană densă, de-a lungul căreia au loc lupte urbane grele, a colapsat, după cum se vede în imaginile postate pe rețelele sociale.

Publicația citată mai menționează că soldații unităților speciale ale Poliției Naționale controlează un blocul care se află la 200-300 de metri de clădirea cu cinci etaje distrusă, atât de aproape se dau luptele.

Tags: asaltSoldații ucraineniToreţk
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei