X

Solicitant de azil afgan în Austria, acuzat de dublu omor după moartea celei de-a doua victime

Un angajat al unui adăpost pentru refugiaţi în Austria a murit vineri din cauza rănilor provocate de cuţit, la patru zile după ce un solicitant de azil afgan l-a atacat şi a înjunghiat mortal un alt bărbat, relatează DPA, potrivit agerpres.

Cazul a declanşat rapid cereri ale politicienilor de dreapta de a-i expulza rapid pe solicitanţii de azil care au avut probleme cu autorităţile, în timp ce suspectul în acest caz fusese acuzat anterior de comportament violent.

Citește și : Macron propune înfiinţarea unei ‘înalte autorităţi a vieţii publice’ în urma respingerii candidaturii lui Sylvie Goulard

Bărbatul în vârstă de 33 de ani a fost arestat preventiv şi este cercetat sub suspiciunea de a fi comis un omor dublu, a declarat departamentul de poliţie al provinciei Austria Superioară într-un comunicat.

Luni, el a intrat în discuţii în contradictoriu cu un angajat în vârstă de 32 de ani la adăpostul din oraşul Wullowitz, în Austria Superioară, şi l-a înjunghiat pe acesta în piept, potrivit anchetatorilor poliţiei.

Motivul a fost legat de găsirea unui loc de muncă pentru solicitantul de azil, care era aparent furios că i s-a spus că nu poate alege liber orele de lucru, a declarat poliţia.

După ce a fugit de la faţa locului, suspectul a înjunghiat un fermier în vârstă şi i-a furat maşina, potrivit comunicatului emis vineri de poliţie.

Citește și : Tusk: Armistiţiul turco-american nu este o încetare a focului reală, ci o ‘capitulare’ cerută kurzilor

În timp ce fermierul a murit la faţa locului, angajatul adăpostului de refugiaţi a fost transportat pe calea aerului la un spital şi supus unei intervenţii de urgenţă.

Bărbatul afgan, cunoscut drept un musulman devotat, a avut anterior o dispută cu un coleg musulman în legătură cu consumul de alcool. De asemenea, ziarele au relatat despre el în iunie că a picat la examenul auto din cauza conducerii în stil raliu.

Tags: Austriacutitmusulmanrefugiatisolicitant de azilWullowitz
Categorii: Diaspora