Solidaritatea în cadrul UE, esenţială pentru a ajuta Ucraina şi a pune capăt războiului

Publicat:

Unitatea şi solidaritatea internă ale Uniunii Europene sunt esenţiale în prezent şi pentru viitoarea reconstrucţie a Ucrainei, au declarat eurodeputaţii, într-o dezbatere desfăşurată miercuri dimineaţă la Strasbourg, indică un comunicat al Parlamentului European, preluat de agerpres.

Membrii Parlamentului European, reunit în sesiune plenară, au discutat cu ministrul delegat francez pentru integrare, Brigitte Klinkert, şi cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre consecinţele sociale şi economice ale războiului declanşat de Rusia contra Ucrainei pe 24 februarie.


Citeşte şi: Bombardamentele ruse fac dezastru în Ucraina! Oraşul Lvov a rămas în beznă totală – Black News

Ei au salutat al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei şi pachetul de redresare pentru Ucraina, ambele prezentate de preşedinta Comisiei Europene.

Legislativul UE a evidenţiat, de asemenea, necesitatea de a sprijini cetăţenii şi companiile din UE afectate de război, solicitând unitate în rândul statelor membre.

Citeşte şi: Cum s-a înșelat Occidentul atât de catastrofal în privinţa Chinei – Black News

De asemenea, aceştia au solicitat sprijin pentru ţările care se confruntă cu cele mai grave efecte ale războiului, fie ca o consecinţă a dependenţei lor de gazul şi petrolul rusesc, fie din cauza găzduirii unui număr mare de refugiaţi ucraineni.

Majoritatea vorbitorilor au subliniat că cea mai bună modalitate de a-l învinge pe preşedintele rus Vladimir Putin este reducerea la minimum a costurilor cu care se confruntă UE însăşi. Acest lucru ar permite menţinerea unităţii între statele membre, atenuarea efectelor asupra gospodăriilor şi companiilor şi un sprijin mai bun din partea UE pentru reconstrucţia post-război a Ucrainei. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Patrick Turner, numit reprezentant al NATO în Ucraina

Patrick Turner, numit reprezentant al NATO în Ucraina Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat miercuri numirea britanicului Patrick Turner în calitate de reprezentant...

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri Rusia și Ucraina ar urma să schimbe 180 de prizonieri în cadrul unui acord facilitat de...

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre”

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre” Rusia și-a retras...

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.