Soluţia lui Trump pentru a reduce numărul de contaminări în SUA: ‘Încetiniţi testarea!’

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că a cerut autorităţilor sanitare să încetinească ritmul depistării de COVID-19 pentru că aceasta provoacă o creştere a numărului de cazuri detectate în SUA, ţara cea mai lovită din lume de pandemie, potrivit France Presse, scrie agerpres.

Fără a explica dacă vorbeşte serios sau nu, preşedintele american a afirmat în faţa mulţimii de simpatizanţi ai săi reuniţi la Tulsa, în Oklahoma, că depistarea este o “armă cu dublu tăiş”.


Citește și : Trump: Bolton va plăti ‘scump’ pentru ‘încălcarea legii’ prin publicarea cărţii sale

“Iată partea cea rea: când facem acest volum de teste, găsim mai mulţi oameni, găsim mai multe cazuri”, a spus în continuare el, în cadrul acestui prim miting organizat în timpul pandemiei în SUA.

“Atunci am spus echipei mele:’Încetiniţi testarea!’ Ei fac teste şi teste…”, a adăugat Donald Trump, al cărui mod de a gestiona criza sanitară în SUA este foarte criticat.

“Glumea, evident, pentru a denunţa acoperirea mediatică absurdă”, a precizat apoi un responsabil de la Casa Albă pentru AFP, sub rezerva anonimatului.

Şase membri ai echipei de campanie a lui Trump au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 şi plasaţi în carantină cu câteva ore înaintea mitingului din Tulsa. Până în prezent relativ ocolită de pandemie, Oklahoma cunoaşte în acest moment o puternică creştere a cazurilor detectate.

Citește și : Atac sângeros în Marea Britanie: trei oameni au fost înjunghiaţi mortal într-un parc din Reading

SUA sunt ţara cea mai afectată de noul coronavirus cu peste 2,2 milioane de cazuri şi aproape 120.000 de morţi, din circa 330 milioane de locuitori.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Recipiente pentru copii marca Jocurilor Olimpice, retrase de pe piață în Franța

Recipiente pentru copii marca Jocurilor Olimpice, retrase de pe piață în Franța Autoritățile franceze recheamă recipiente de apă pentru copii marca Jocurilor Olimpice, deoarece conțin...

Blocarea acţiunii unei singure proteine ar putea prelungi viaţa umană (studiu)

Blocarea acţiunii unei singure proteine ar putea prelungi viaţa umană (studiu) Prin blocarea unei singure proteine oameni de ştiinţă susţin că au reuşit să extindă...

Lukaşenko sugerează că deţinuţii politici ar putea fi folosiţi la înlăturarea pagubelor provocate de o furtună

Lukaşenko sugerează că deţinuţii politici ar putea fi folosiţi la înlăturarea pagubelor provocate de o furtună Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ignorat apelurile internaţionale de...

Obama, surprins de cât de ‘dezorienta’ părea Biden la o strângere de fonduri din iunie

Obama, surprins de cât de 'dezorienta' părea Biden la o strângere de fonduri din iunie Biden l-a surprins pe Obama cu starea sa de „dezorientare”...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.