Soluție de compromis în Polonia: Cel mai influent om politic are mari șanse să devină vicepremier

Publicat:

Cel mai influent politician din Polonia, Jaroslaw Kaczynski (foto), liderul partidului de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS), va deveni foarte probabil vicepremier, într-o încercare de a pune capăt tensiunilor din interiorul majorităţii guvernamentale, transmite joi dpa, potrivit agerpres.

”Totul indică o intrare a lui Jaroslaw Kaczynski în guvern ca vicepremier”, a declarat vicepreşedintele Seimului polonez (camera inferioară a parlamentului), Ryszard Terlecki.


Citeşte şi: Ecuador a dat ordin pentru ARESTAREA fostului preşedinte

Kaczynski, care a fost prim-ministru în 2006-2007, a preferat să nu deţină nicio funcţie guvernamentală după ce partidul său a revenit la putere, la finalul lui 2015.

În calitate de vicepremier, Jaroslaw Kaczynski va conduce probabil un nou comitet de securitate, care va superviza Ministerul Justiţiei, a adăugat Terlecki.

Cea mai gravă criză internă a partidului de guvernământ este legată de ministrul justiţiei Zbigniew Ziobro. PiS susţine că Ziobro şi parlamentarii loiali acestuia au solicitat prea multă putere în perspectiva unei remanieri guvernamentale, ceea ce a amplificat speculaţiile despre o dezintegrare a majorităţii parlamentare conduse de PiS. Scenariile posibile în acest caz ar fi un guvern minoritar sau alegeri anticipate.

Citeşte şi: Trump bagă râcă în familia prinţului Harry: ‘Îi doresc mult curaj, va avea nevoie!’

Disputa s-a intensificat după ce facţiunea condusă de Ziobro nu a reuşit să sprijine proiectele legislative promovate de partidul lui Kaczynski.

Totuşi, în urma unei serii de discuţii de ultim moment, inclusiv întâlniri faţă în faţă Kaczynski-Ziobro, facţiunile din interiorul majorităţii guvernamentale sunt aproape de a ajunge la un acord, a precizat PiS.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.