Şomajul în zona euro a scăzut la 7,7% în luna martie (Eurostat)

Publicat:

Şomajul în zona euro a scăzut la 7,7% în luna martie de la 7,8% în februarie, potrivit datelor publicate marţi de biroul de statistică al Uniunii Europene Eurostat şi citate de agenţia DPA, scrie Agerpres.

Cifra Eurostat ajustată sezonier marchează cea mai mică rată înregistrată în blocul monedei unice a 19 state membre UE începând din septembrie 2008.


Citește și : FBI a primit o serie de indicii înaintea atacului de la o sinagogă din California

În martie, 12,6 milioane de persoane erau fără un loc de muncă în zona euro, în scădere cu 174.000 faţă de luna precedentă.

Printre altele, şomajul în rândul tinerilor a scăzut la 16% în martie de la 16,1% în februarie.

Cea mai mică rată a şomajului în UE a fost înregistrată în Republica Cehă de 1,9%. În interiorul zonei euro, cele mai scăzute cifre au fost înregistrate în Germania (3,2%) şi Olanda (3,3%).

Cea mai ridicată rată a fost înregistrată în Grecia, unde datele cele mai recente arată şomajul de 18,5% în ianuarie, şi în Spania (14%).

În UE-28, rata şomajului a fost de 6,4% în martie, în scădere de la 6,5% în februarie. Aceasta este cea mai scăzută rată după ce Eurostat a început să compileze datele lunare în ianuarie 2000, a declarat biroul de statistică european.

Citește și : Un fost militar american care pregătea un atentat cu bombă în Long Beach a fost arestat

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.