Somalia a rupt legăturile diplomatice cu Kenya

Publicat:

Somalia a rupt legăturile cu vecina sa Kenya, acuzând-o de interferenţă politică, a anunţat marţi ministrul informaţiilor somalez, într-o escaladare a unei dispute de luna trecută când şi-a rechemat ambasadorul de la Nairobi, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Somalia îşi cheamă înapoi toţi diplomaţii din Kenya şi ordonă diplomaţilor kenyeni să părăsească Somalia în termen de şapte zile”, a declarat ministrul somalez al informaţiilor, Osman Dube, agenţiei de presă de stat.


Citește și : David Sassoli a deschis simbolic sesiunea plenară a Parlamentului European la Strasbourg

Luna trecută, Somalia l-a expulzat pe ambasadorul Kenyei şi şi-a rechemat propriul emisar de la Nairobi după ce a susţinut că vecinul său se amestecă în procesul electoral din Jubbaland, unul dintre cele cinci state semiautonome ale Somaliei.

Dube a declarat într-un comunicat la Radio Mogadiscio că Nairobi se amestecă în politica Somaliei, dar nu a oferit detalii specifice ale presupusei ingerinţe.

“Acesta este un răspuns la violarea politică constantă şi interferenţa deschisă a Kenyei în independenţa Somaliei”, a spus el.

Kenya nu a comentat imediat asupra ultimei dispute.

Citește și : Austria îşi apără programul de testare anti-COVID în masă în pofida începutului greoi

Acest ultim incident diplomatic între vecinii din Africa de Est urmează tensiunilor din februarie 2019 când Kenya şi-a rechemat ambasadorul după ce Mogadiscio a decis să scoată la licitaţie blocurile de explorare offshore de petrol şi gaze, în centrul disputei asupra drepturilor lor maritime.

Cele două ţări au restabilit legăturile în noiembrie anul trecut.

Kenya a sprijinit guvernul somalez în alte domenii şi contribuie cu trupe la o forţă condusă de Uniunea Africană ce luptă acolo împotriva militanţilor legaţi de Al-Qaida.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.