X

Somalia: Zeci de militanţi ai grupului terorist Al-Shabaab ucişi în raiduri SUA

Cel puţin 60 de membri ai grupului islamist Al-Shabaab, afiliat reţelei teroriste Al-Qaida, au fost ucişi în urma unor raiduri aeriene efectuate de Statele Unite în Somalia, anunţă armata americană, citată de site-ul agenţiei Associated Press, potrivit Mediafax.

Avioane militare americane au atacat la sfârşitul săptămânii trecute poziţii teroriste din zona Harardere, în provincia somaleză Mudug, a anunţat marţi Comandamentul SUA pentru zona Africa.

Citește și : Ungaria și-a majorat rezervele de aur de 10 ori din rațiuni de securitate

Potrivit bilanţului prezentat de armata SUA, au fost ucişi 60 de militanţi Al-Shabaab, fără a se înregistra victime civile.

Este vorba de cel mai grav bilanţ al victimelor după bombardamentele efectuate de SUA în Somalia în noiembrie 2017, soldate cu moartea a circa 100 de combatanţi Al-Shabaab.

De la începutul anului 2018, armata americană a efectuat aproximativ 25 de raiduri aeriene împotriva organizaţiei fundamentaliste Al-Shabaab, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida.

Citește și : Barnier: UE și Marea Britanie vor lucra „calm şi serios” în următoarele săptămâni pentru a se ajunge la un acord

Tags: africaAl QaidaAl-ShabaabarmatamilitantisomaliaStatele UniteSUA
Categorii: Știrile zilei