Sondaj: 44% dintre ucraineni cred că a venit timpul pentru negocieri, dar majoritatea nu acceptă condițiile lui Putin

Publicat:

Sondaj: 44% dintre ucraineni cred că a venit timpul pentru negocieri, dar majoritatea nu acceptă condițiile lui Putin

O proporţie de 44% dintre ucraineni cred că a sosit momentul pentru discuţii oficiale de pace între Kiev şi Moscova, în timp ce 35% sunt convinşi că nu este cazul. În acelaşi timp, potrivit sondajului, marea majoritate a respondenţilor nu sunt de acord cu termenii liderului rus Vladimir Putin, relatează Ukrainskaia Pravda.

Sondajul a fost realizat de Centrul Razumkov în perioada 20-28 iunie, la comanda site-ului ZN.UA.


Aproape jumătate (49%) dintre locuitorii din centrul Ucrainei ar accepta cu calm informaţia privind începerea negocierilor oficiale cu Rusia. Cea mai mică proporţioe în rândul celor care sunt pregătiţi pentru negocieri este în vestul Ucrainei – 35%.

“Şi acum este important să reţineţi că nu vestul este cel mai reticent la negocieri, ci estul, care este atacat zilnic. Doar 33% dintre locuitorii din estul Ucrainei ar accepta negocieri şi aproape la fel de mulţi (34%) sunt împotriva acestora. Şi aproape tot la fel de mulţi (32%) sunt indecişi”, scrie ZN.UA.

Publicaţia scrie însă că proporţia din sudul Ucrainei este revelatoare. 60% dintre locuitorii din sud cred că a venit timpul negocierilor oficiale cu Rusia, ceea ce este cu aproape 16% mai mare decât media pentru Ucraina.

În acelaşi timp, majoritatea ucrainenilor consideră că nu trebuie să fie de acord cu condiţiile prezentate de Vladimir Putin în ajunul summitului pentru pace. În special, 83% dintre respondenţi nu sunt de acord cu retragerea trupelor ucrainene de pe teritoriul regiunilor Doneţk, Luhansk, Herson şi Zaporojie în limitele lor administrative, iar 84% dintre respondenţi sunt împotriva cedării acestor regiuni către statul agresor.

De asemenea, 77% dintre ucraineni nu sunt de acord ca toate sancţiunile occidentale împotriva Rusiei să fie ridicate.

Opiniile diferă mai mult însă în ceea ce priveşte ideea ca statutul Ucrainei de ţară neutră, nealiniată şi nenucleară să fie înscris în Constituţia Ucrainei: 58% sunt împotrivă şi 22% pentru.

Publicaţia subliniază că doar 9% dintre locuitorii din vestul Ucrainei ar accepta astfel de modificări ale Constituţiei. În centrul ţării, cei care sunt de acord reprezintă 25%, iar în est sunt 23%. Cel mai ridicat nivel de sprijin pentru astfel de modificări este în sud – 39% dintre locuitorii din această regiune sunt gata să sprijine neutralitatea Ucrainei. Dacă este luată în calcul vârsta, locuitorii din sud din grupa de vârstă 60+ sunt mai înclinaţi să sprijine neutralitatea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 20 august 2024

Horoscop 20 august 2024 Berbecii află un adevăr important, Capricornii visează cu ochii deschişi, potrivit stiripesurse. Horoscop 20 august 2024 pentru Berbec Astăzi este o zi...

Autoritatea sanitară europeană se aşteaptă ca mai mulţi oameni să pătrundă în Europa cu noua variantă de mpox

Autoritatea sanitară europeană se aşteaptă ca mai mulţi oameni să pătrundă în Europa cu noua variantă de mpox Centrul European de Prevenire şi Control al...

Madonna sprijină financiar un proiect promovat de parcul arheologic Pompei

Madonna sprijină financiar un proiect promovat de parcul arheologic Pompei Starul pop Madonna a vizitat vineri seara Pompei, întâlnindu-se cu un grup de adolescenţi şi...

X își suspendă afacerile în Brazilia din cauza unei dispute privind cenzura

X își suspendă afacerile în Brazilia din cauza unei dispute privind cenzura X și-a închis biroul din Brazilia din cauza unei dispute legate de cenzură....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.