Șor a confirmat că finanțează mai multe partide politice din R. Moldova

Publicat:

Ilan Șor a confirmat că finanțează mai multe partide politice din R. Moldova care sunt împotriva actualei guvernări. Într-un filmuleț publicat pe pagina sa de Facebook, Șor a declarat că el nu este un proiect al Kremlinului, iar banii pe care îi livrează pentru finanțarea diferitor proiecte politice ar fi proprii și nu au urme rusești.

„Mie mi s-a spus cu o lună și jumătate în urmă că Arina Spătaru este o „rață” interpusă. Sincer, nu credeam acest lucru. Nu credeam, pentru că nu puteam să-mi închipui că soția unui preot poate să mintă. Dar când toate aceste lucruri au ieșit la iveală, eu m-am bucurat foarte mult. M-am bucurat, pentru că am înțeles că eu am dreptate cu politicienii de dreapta, proeuropeni între ghilimele, nu poți să cazi la o înțelegere. Ei sunt mincinoși. Se uită la tine în ochi și te amăgesc fără să roșească”, a spus Șor.


Citește și : Gazele s-ar putea ieftini în R.Moldova

Politicianul fugar a mai declarat că Arina Spătaru minte, iar banii pe care îi investește în partidele politice din Moldova nu sunt de la Kremlin, ci din propriile afaceri.

„Toți au înțeles mitul cu „Șor – proiectul Kremlinului”. Dacă eram un proiect al Kremlinului, atunci demult eram la Moscova, unde locuiește familia mea. Dar Șor se află în locul unde s-a întâlnit cu Arina Spătaru și cu mulți alți politicieni și funcționari de stat. Eu nu cred că am făcut ceva contrar legii. La fel ca și în cazul unor fonduri europene, eu sprijin anumite proiecte politice din R. Moldova”, a spus Șor.

Ilan Șor a precizat că, în cadrul întâlnirilor, Arina Spătaru i-a criticat dur pe președintele R. Moldova, Maia Sandu, și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„Arina Spătaru, acestea au fost minciuni, la fel cum m-ați mințit pe mine? Asta demonstrează că eu am avut dreptate – politicienii proeuropeni sunt niște mincinoși. Arina Spătaru a uitat să pomenească un lucru. Nu eu am încercat să ajung la ea, dar ea m-a căutat. Eu refuzam să mă întâlnesc cu ea, pentru că nu credeam în sinceritatea ei. Dar, în cele din urmă, unii oameni m-au convins că ea poate fi un bun lider. Eu într-adevăr susțin ideile proeuropene, pentru că ele nu sunt rele. Când am aflat că Spătaru este o persoană interpusă, m-am abținut să fac o mulțime de lucruri. Chiar dacă nu credeam ce se spune despre ea”, a mai spus Șor.

Politicianul fugar spune că la proiectul politic al Arinei Spătaru urmau să adere mai mulți deputați de dreapta, lideri ai unor organizații locale care cred în valorile proeuropene.

„Sunt bucuros că nu am comis această greșeală… Doamna Spătaru, la fel ca și soțul dumneavoastră, eu cred în Dumnezeu. Va veni ziua când Dumnezeu le va pune pe toate la locul lor. Vă doresc succes”, a precizat Șor.

În cadrul unei conferințe de presă, Arina Spătaru a oferit detalii despre ancheta comună SIS-CNA-PA în urma căreia deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au fost reținuți.

Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au fost reținuți după ce procurorul general interimar, Ion Munteanu, a cerut în plenul Parlamentului ridicarea imunității celor doi.

Mai exact, Ion Munteanu a prezentat la 21 septembrie, în plenul Parlamentului, cinci cereri. Două dintre cererile recepționate se referă la încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a două cauze penale în privința deputatei Irina Lozovan, pe faptul săvârșirii mai multor acțiuni prevăzute în Codul penal: acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat; spălarea banilor săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Potrivit informațiilor prezentate de Procuratura Generală, grupul criminal organizat condus de Ilan Șor a inițiat finanțarea ilegală a Partidului Politic „Renaștere”.

Citeşte şi: ONG-urile cer o pedeapsă disciplinară pentru Bolea

Deputata Irina Lozovan, chiar dacă știa că mijloacele financiare sunt ilicite, a acceptat finanțarea partidului politic pentru consolidarea acestuia pe arena politică a Republicii Moldova în interesul grupului criminal organizat.

Celelalte trei cereri recepționate se referă la încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a două cauze penale în privința deputatului Alexandr Nesterovschi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Orban: Putin nu va ataca o ţară NATO

Orban: Putin nu va ataca o ţară NATO ''Niciun om serios nu poate vorbi despre o intenţie a Rusiei de a ataca NATO'', a declarat...

Un român a ajuns după gratii în Germania după ce a încercat să agațe o polițistă îmbrăcată în civil

Un român a ajuns după gratii în Germania după ce a încercat să agațe o polițistă îmbrăcată în civil Un român a fost arestat în...

NATO în fața unei provocări majore: 35-50 de brigăzi suplimentare necesare pentru apărare împotriva Rusiei

NATO în fața unei provocări majore: 35-50 de brigăzi suplimentare necesare pentru apărare împotriva Rusiei NATO va avea nevoie de între 35 și 50 de...

Boeing a ajuns la un acord cu justiţia americană în dosarul prăbuşirii avionului 737 Max

Boeing a ajuns la un acord cu justiţia americană în dosarul prăbuşirii avionului 737 Max Boeing a ajuns la un acord cu Departamentul american al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.