Sora lui Kim Jong Un SPULBERĂ ‘visul american’: ‘S-ar putea trezi într-o mare dezamăgire!’

Publicat:

Aşteptările Statelor Unite pentru discuţii bilaterale ar putea aduce “dezamăgire”, a declarat marţi influenta soră şi consilier apropiat al liderului nord-coreean Kim Jong Un, citată de media de stat, informează agenţia Kyodo, potrivit agerpres.

Remarcile lui Kim Yo Jong intervin după ce duminică consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe Jake Sullivan a descris drept un “semnal interesant” comentariile lui Kim Jong Un că el este pregătit pentru “dialog şi confruntare” cu Statele Unite.


Citeşte şi: Italia RENUNŢĂ la mască în aer liber

“Un proverb coreean spune că +într-un vis, ceea ce contează cel mai mult este să-l citeşti, nu să-l ai+. Se pare că Statele Unite ar putea interpreta situaţia în aşa fel încât să caute liniştea pentru ele însele”, a afirmat Kim Yo Jong într-un comunicat difuzat de agenţia oficială de presă Korean Central News Agency (KCNA).

“Aşteptările (…) i-ar putea arunca într-o dezamăgire mai mare”, a adăugat ea.

Joi, la o şedinţă plenară a Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Coreean la putere, Kim Jong Un s-a angajat să se pregătească atât pentru “dialog, cât şi pentru confruntare” cu administraţia preşedintelui american Joe Biden.

Se crede că este pentru prima dată când Kim Jong Un îşi exprimă public dorinţa de a discuta cu administraţia Biden de când acesta a ajuns la putere în ianuarie, în timp ce negocierile de denuclearizare dintre Coreea de Nord şi Statele Unite sunt blocate de aproximativ 18 luni.

Se presupune că Phenianul este reticent în a purta discuţii bilaterale cu administraţia Biden până când Washingtonul îşi retrage ceea ce Phenianul consideră poziţia politică ostilă, notează Kyodo.

Cu toate acestea, unii experţi în afaceri externe consideră că Kim Jong Un ar putea fi dornic să reia comunicarea pentru a primi ajutor economic american, economia nord-coreeană stagnând pe fondul noii pandemii de coronavirus.

Între timp, emisarii american, japonez şi sud-coreean au convenit luni că cele trei naţiuni vor continua să coopereze pentru denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea printr-o reluare timpurie a dialogului cu Nordul.

La începutul întâlnirii de la Seul, Sung Kim, nou-numitul reprezentant special al SUA pentru Coreea de Nord, şi-a exprimat speranţa într-un răspuns pozitiv din partea Phenianului în urma deschiderii Statelor Unite pentru dialog.

La primul lor summit din 2018 în Singapore, Kim Jong Un şi predecesorul lui Biden, Donald Trump, au fost de acord că Washingtonul va oferi garanţii de securitate Phenianului în schimbul unei denuclearizări “complete” a Peninsulei Coreea.

Citeşte şi: Pandemia a demonstrat că CDC este STRICAT! Poate fi el reparat?

În anul următor, ei nu au reuşit să depăşească decalajul dintre solicitările SUA şi cererile Coreii de Nord pentru relaxarea sancţiunilor, la cel de-al doilea summit al lor în capitala vietnameză Hanoi.

Trump şi Kim Jong Un s-au întâlnit în iunie 2019 în Zona Demilitarizată ce împarte cele două Corei, dar negocierile bilaterale s-au oprit cu o întâlnire de lucru la nivel înalt desfăşurată în capitala suedeză Stockholm în octombrie în acel an, încheiată fără a se realiza progrese.

Administraţia Biden intenţionează să-şi păstreze politica flexibilă faţă de Coreea de Nord, în timp ce se bazează pe acordul summitului din 2018, care a inclus angajamentul Phenianului faţă de denuclearizare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro Un cetățean...

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova Radu Savopol, cofondatorul rețelei de cafenele...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.