Sosia lui Kim Jong Un a fost reţinută la primul pas făcut în Singapore

Publicat:

Un actor australian cunoscut că se deghizează în liderul nord-coreean Kim Jong Un a anunţat că a fost reţinut două ore vineri pe aeroportul din Singapore şi chestionat de autorităţi în legătură cu opiniile sale politice, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Serviciul de imigraţie şi control, precum şi poliţia din Singapore nu au făcut imediat comentarii. Incidentul a intervenit cu doar câteva zile înainte ca oraşul-stat să găzduiască discuţii pe mize mari între liderii SUA şi Coreii de Nord.


Citeşte şi: Canada LEGALIZEAZĂ marijuana

Howard X, care a refuzat să-şi spună numele real, a declarat pentru Reuters că a fost reţinut timp de două ore şi interogat în jur de 30 de minute când a sosit la primele orele ale dimineţii pe aeroportul Changi din Singapore.

El a relatat că a fost întrebat despre opiniile sale politice şi dacă a fost implicat în proteste în alte ţări şi i s-a spus să stea departe de Insula Sentosa şi de Shangri-La, două zone care sunt desemnate ca “zone de evenimente speciale” pentru summit.

”Este summitul Trump-Kim, ai venit într-un moment foarte sensibil”, i-au spus cei care l-au interogat, potrivit afirmaţiilor sale.

Citeşte şi: Erdogan spune că ar putea ridica starea de urgenţă şi va bombarda o ţară vecină

Howard X a fost la Singapore la sfârşitul lunii trecute, deghizat în Kim Jong Un pe malul golful oraşului, o zonă unde sunt situate obiective turistice precum Merlion dar şi hotelul de lux Marina Bay Sands Hotel, şi a spus că plănuieşte în zilele următoare acţiuni similare având drept scop satira politică dar că nu intenţionează să protesteze.

Grupurile pentru drepturi omului au criticat legile din Singapore pe care le consideră că limitează discursul critic şi adunările paşnice. De exemplu, protestele trebuie aprobate în prealabil şi sunt permise numai în zona centrală desemnată numită Speakers’ Corner.

Singapore şi-a susţinut poziţia că legile sale sunt necesare pentru a menţine ordinea şi armonia socială.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional Astăzi are loc al doilea tur al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.