Soţia candidatului la preşedinţie critică dur mişcare #MeToo: ‘Nu se plăteşte cât trebuie!’

Publicat:

Un partid de opoziţie din Coreea de Sud s-a delimitat marţi de afirmaţiile făcute de soţia candidatului său în alegerile prezidenţiale, care şi-a exprimat susţinerea la adresa unui responsabil politic aflat în prezent la închisoare pentru viol, informează AFP, potrivit agerpres.

Este vorba de “exprimarea unei opinii personale”, a minimalizat Lee Jun-seok, preşedinta Partidului Puterii Populare (PPP, conservator), într-un interviu la radio.


Citeşte şi: GE suspendă regulile privind vaccinul și testarea anti-Covid după înfrângerea lui Biden la Curtea Supremă – Black News

Soţia lui Yoon Suk-yeol, candidatul PPP în alegerile prezidenţiale ce vor avea loc în martie, se află în centrul unei polemici după divulgarea unei conversaţii telefonice cu un jurnalist, difuzată la sfârşitul săptămânii trecute după o bătălie judiciară.

În timpul acestei conversaţii, Kim Keon-hee îi ia apărarea lui Ahn Hee-jung, fost candidat la prezidenţiale aflat de trei ani şi jumătate în detenţie, după ce şi-a violat în repetate rânduri secretara.

“Îmi pare cu adevărat rău pentru Ahn. Soţul meu şi cu mine suntem în mod ferm de partea lui Ahn”, a declarat potenţiala viitoare Primă Doamnă a Coreei de Sud.

Subliniind acuzaţiile care vizează membri ai Partidului Democrat, Kim a mai dat de înţeles că victimele vorbeau pentru că nu erau suficient plătite. “Conservatorii se asigură că plătesc, de aceea nu vedem #MeToo apărând aici… cazurile de #MeToo apar pentru că nu se plăteşte cât trebuie”, a spus ea.

Secretara aflată la originea condamnării lui Ahn, în 2018, a cerut să i se ofere “scuze sincere” după aceste afirmaţii. “Remarcile dv necugetate sunt sămânţa pentru o a doua victimizare”, a declarat Kim Ji-eun, într-un comunicat publicat luni.

Justiţia sud-coreeană a respins vineri cererea PPP de a bloca difuzarea discuţiei telefonice.

Un post local de televiziune a dat-o publicităţii la sfârşitul săptămânii trecute.

Coreea de Sud, o societate conservatoare, a fost zguduită în ultimii ani de mişcarea #MeToo, care a făcut ca secretare şi colaboratoare să denunţe numeroase abuzuri sexuale din partea unor responsabili politici de prim plan.

Citeşte şi: Biserica Luterană din Finlanda va trebui să-şi ceară scuze poporului sami – Black News

Mişcarea #MeToo s-a lovit uneori de reacţii misogine care au calomniat militante feministe şi femei cu popularitate.

Alegerile prezidenţiale din martie se anunţă unele strânse între doi candidaţi aflaţi practic la egalitate în sondaje. Yoon, fost procuror, va fi oponentul lui Lee Jae-myung, candidatul partidului aflat la putere.

Constituţia Coreei de Sud îi interzice preşedintelui aflat la sfârşit de mandat Moon Jae-in să candideze la un al doilea mandat şi îl obligă să se retragă de la preşedinţia ţării în luna mai.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.