Soţia fostului şef al Interpol a intrat în vizorul justiţiei chineze

Publicat:

Soţia fostului preşedinte chinez al Interpol, Meng Hongwei, condamnat pentru corupţie în ţara sa după ce a dispărut subit de la postul său din oraşul Lyon din Franţa în 2018, este acuzată de complicitate, a relatat marţi media oficiale, potrivit AFP şi agerpres.

De la izbucnirea acestui caz răsunător, femeia, care vrea să fie numită ‘Grace Meng’, a obţinut cu cei doi copii ai săi azil politic în Franţa în mai 2019, în ciuda protestelor Beijingului.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Indonezia (VIDEO) – Black News

Numit preşedinte al Interpol în 2016, soţul său, Meng Hongwei, fost ministru adjunct pentru securitate publică în China, a dispărut brusc de la sediul din Lyon al acestei organizaţii poliţieneşti doi ani mai târziu, în septembrie 2018.

Dispariţia sa a fost în atenţia presei internaţionale. După circa zece zile, Beijingul a anunţat că el s-a întors în China, apoi că a fost plasat în detenţie sub suspiciunea de corupţie.

La capătul procesului său în 2020, el a fost condamnat la 13 ani de închisoare. De atunci, Meng Hongwei este încarcerat, iar soţia sa spune că nu mai are informaţii despre el.

Justiţia chineză l-a acuzat pe Meng Hongwei că a primit mită de 14,46 de milioane de yuani (două milioane de euro) între 2005 şi 2017 “profitând de funcţiile şi puterile sale”.

Agenţia oficială chineză de presă Xinhua a relatat marţi că numai 1,7 milioane de yuani (240.000 de euro) ar fi fost recuperaţi din mită, iar justiţia vrea să pună mâna şi pe restul.

“Probele arată că majoritatea mitei primite de Meng a fost păstrată de soţia sa (…), care s-ar afla în Franţa”, conform aceleiaşi surse.

Conform Xinhua, fostul şef al Interpol “şi-a exprimat dorinţa de a ajuta autorităţile competente să recupereze bunurile ilegale rămase” la soţia sa, numită ‘Gao Ge’ în textul agenţiei.

Citeşte şi: LISTA ROŞIE va fi eliminată după doar două săptămâni – Black News

Ea este acuzată de complicitate cu soţul său, iar cazul său este acum “tratat separat”.

Anunţul survine la o lună după ce Grace Meng a vorbit în Franţa cu mai multe media. Ea a spus că guvernul chinez este un “monstru” care “îşi devorează copiii”, conform agenţiei americane de presă AP.

Ea a făcut de asemenea apel la Interpol să se asigure că soţul său “este încă în viaţă”. Organizaţia a răspuns că nu se poate amesteca în procedurile judiciare naţionale, din motive de neutralitate şi independenţă. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Orășelul din Suedia unde îți poți cumpăra teren cu prețul unei cafele

Orășelul din Suedia unde îți poți cumpăra teren cu prețul unei cafele Am auzit cu toții de case scoase la vânzare în sudul Europei pentru...

Panama Papers: Toți cei 28 de inculpați în scandalul Mossack-Fonseca au fost achitați

Panama Papers: Toți cei 28 de inculpați în scandalul Mossack-Fonseca au fost achitați Un tribunal panamez a achitat toate cele 28 de persoane acuzate de...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Viktor Orbán preia președinția rotativă a Consiliului European cu sloganul ‘Make Europe Great Again’

Viktor Orbán preia președinția rotativă a Consiliului European cu sloganul 'Make Europe Great Again' Liderul pro-Kremlin al Ungariei, Viktor Orban, preia președinția rotativă a Consiliului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.