Soţia fostului şef al Interpol a primit azil în Franţa

Publicat:

Soţia fostului şef al Interpol Meng Hongwei a primit azil în Franţa, a anunţat avocatul ei, informează miercuri Reuters, potrivit agerpres.

Interpol, organizaţie internaţională de coordonare a forţelor de poliţie, cu sediul în Franţa, a anunţat în octombrie anul trecut că Meng a demisionat de la conducerea ei, la câteva zile după ce soţia lui, Grace Meng, a anunţat dispariţia lui după ce acesta călătorise în ţara natală China.


Citeşte şi: Fiul lui Trump a acceptat să fie audiat în Senatul american

Procurori chinezi au formulat luna aceasta acuzaţii oficiale împotriva lui Meng, învinuindu-l de abuz de putere şi luare de mită.

În martie, Partidul Comunist aflat la putere în China a anunţat că propria sa investigaţie cu privire la Meng a dezvăluit că acesta a cheltuit sume “extravagante” din fondurile de stat, a făcut abuz de putere şi a refuzat să se conformeze deciziilor partidului.

Soţia lui a infirmat acuzaţiile şi a declarat că arestarea lui a fost motivată politic.

Citeşte şi: Manifestaţii violente împotriva construirii unei catedrale în Ekaterinburg

Meng a devenit şeful Interpol la sfârşitul lui 2016, când China şi-a extins acţiunile pentru a-şi asigura posturi de conducere în cadrul unor organizaţii internaţionale. Numirea lui în această funcţie a suscitat la acea vreme îngrijorări din partea organizaţiilor privind drepturilor omului care atenţionau că Beijingul vizează acest post pentru a-i urmări pe disidenţii de peste hotare.

În timpul mandatului preşedintelui Xi Jinping, China a declanşat o amplă acţiune de reprimare împotriva corupţiei oficiale, scrie Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.