X

Soţia fostului şef al Interpol nu mai ştie dacă bărbatul ei mai este în viaţă

Soţia fostului şef al Interpol Meng Hongwei, care a fost iniţial dat dispărut acum trei săptămâni, a spus că nu este sigură că soţul ei este în viaţă după ce a fost reţinut de autorităţile chineze, relatează dpa, potrivit agerpres.

Într-un interviu pentru BBC, Grace Meng spune că nu a primit nicio veste de la soţul ei de când a dispărut şi că primeşte telefoane de ameninţare cu moartea.

Ea a declarat anterior că soţul ei i-a trimis un mesaj pe social media în care îi spunea să aştepte telefonul lui, pe 25 septembrie, ziua în care a plecat din China spre Lyon. Câteva minute mai târziu, el i-a trimis ultimul mesaj, un emoji cu un cuţit, despre care ea susţine că însemna că ar fi în pericol.

Citeşte şi: Pentru Trump, situaţia e clară: ‘ Pare cert, Khashoggi e mort. Consecinţele vor fi severe!’ – VIDEO

“Cred că este vorba despre o persecuţie politică. Nu sunt sigură că este în viaţă”, a declarat ea pentru canalul britanic într-un interviu difuzat joi seară.

Ea a adăugat că nu există “nicio limită” la ceea ce poate face China. “Sunt cruzi”, a spus ea.

Citeşte şi: Putin bagă-n sperieţi pe toată lumea: ‘ În caz de război nuclear, vom ajunge în Rai ca martiri; atacatorii vor pieri ca nişte păcătoşi!’

Meng, care a demisionat din organizaţia internaţională de poliţie la începutul lui octombrie după ce soţia lui l-a dat dispărut, este anchetat de organismul anticorupţie din China.

“Nu există niciun privilegiu şi nicio excepţie în faţa legii”, a precizat Ministerul Securităţii Publice într-un comunicat anterior din această lună. “Oricine încalcă legea trebuie pedepsit sever”, a adăugat instituţia. 

Tags: ChinaGrace MengInterpolLyonMeng Hongwei
Categorii: Diaspora