Soția lui Rishi Sunak a primit dividende în valoare de 12 milioane de lire sterline de la o companie cu operațiuni în Rusia

Publicat:

Familia Cancelarului are un pachet de 727 de milioane de lire sterline la Infosys

Se crede că soția lui Rishi Sunak, ministrul de Finanţe din UK, a primit dividende de aproape 12 milioane de lire sterline în ultimul an de la o afacere criticată pentru că și-a menținut deschis biroul din Rusia, în ciuda protestelor internaționale legate de conflictul din Ucraina.

Akshata Murthy, soția cancelarului britanic, deține 0,93% sau 39 de milioane de acțiuni la Infosys, compania indiană fondată de tatăl ei miliardar, potrivit datelor Bloomberg.


Partea ei valorează astăzi aproximativ 727 de milioane de lire sterline, o creștere de peste 200 de milioane de lire sterline față de acum un an, datorită creșterii prețului acțiunilor.

În aceeași perioadă, Infosys a făcut, de asemenea, două plăți de dividende care i-ar fi adus doamnei Murthy încă 11,6 milioane de lire sterline înainte de impozitare, a constatat analiza realizată de The Telegraph.

Nu se știe dacă doamna Murthy a păstrat plățile dividendelor.

Compania Infosys a fost criticată pentru că a menținut un birou deschis la Moscova chiar și după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Afacerea a fost înființată de tatăl doamnei Murthy, Narayana Murthy, în 1981 și a păstrat un pachet de acțiuni de 0,4% de când a plecat în 2014.

Domnul Murthy, în vârstă de 75 de ani, are o avere de 4,5 miliarde de dolari (3,4 miliarde de lire sterline), potrivit Forbes.

Participația sa în Infosys valorează aproximativ 310 milioane de lire sterline.

Prezența continuă a companiei în Rusia este potențial incomodă pentru domnul Sunak și soția sa.

Cancelarul din UK a îndemnat anterior companiile să „se gândească foarte atent la investițiile lor în Rusia și la modul în care ar putea ajuta regimul Putin”.

Cu toate acestea, când a fost întrebat joi despre participația soției sale în Infosys, el a insistat că familia sa nu a ajutat nici măcar din neatenție Kremlinul.

„Chiar nu cred că este cazul”, a spus el pentru Sky News. „Și așa cum am spus, operațiunile tuturor companiilor depind de ei.”

Un purtător de cuvânt al Cancelarului a adăugat mai târziu: „Doamna Murthy este unul dintre miile de acționari minoritari ai companiei.

„Este o companie publică și nici ea și nici un alt membru al familiei sale ei nu are vreo implicare în deciziile operaționale ale companiei.”

Infosys a insistat separat că „susține și pledează pentru pacea între Rusia și Ucraina”.

„Infosys are o echipă mică de angajați cu sediul în Rusia, care deservește unii dintre clienții noștri globali, la nivel local”, a adăugat compania.

„Nu avem relații de afaceri active cu întreprinderi locale din Rusia.

„O prioritate cheie pentru Infosys în vremuri de adversitate este continuarea extinderii sprijinului către comunitate.

„Compania a donat 1 milion de dolari pentru eforturile de ajutorare pentru victimele războiului din Ucraina.”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei Grecia a ordonat unor companii să nu le permită angajaţilor să lucreze în aer liber la...

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață – Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață - Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Un alt...

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului Un depozit ascuns în munți, într-un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.