Soția lui Rizea ar vrea să-şi scoată bunurile din casă

Publicat:

Soția lui Rizea ar vrea să-şi scoată bunurile din casă

Imobilul de lux de pe strada Cireşilor din Chişinău unde a locuit în ultimii doi ani, până a fi expulzat, fostul deputat Mihai Cristian Rizea, atrage în continuare scandaluri şi neînţelegeri.

Deşi a fost pusă sub sechestru cu jumătate de an în urmă, casa este dată în chirie, iar soţia fostului deputat român, care şi-a făcut imagine de cel mai mare scandalgiu pe care l-a cunoscut R. Moldova vre-o dată, încearcă să mai scoată din lucrurile de preţ care au mai rămas din viaţa de odinioară a lui Rizea, transmite Crime-moldova.com.


Săptămâna trecută, sursa citată a fost contactată de un bărbat, care s-a prezentat Nicolae și a spus că închiriază casa lui Rizea de câteva luni, dar acum soţia puşcăriaşului vrea să-l alunge din casă. Bărbatul a promis să revină, deoarece este plecat în afara ţării.

Soția lui Rizea ar vrea să-şi scoată bunurile din casă

Mai mulți jurnaliști au fost la casa lui Rizea, iar după ce au sunat la poartă, au deschis doi tineri care păreau a fi reprezentanţi ai unei naţionalităţi asiatice.

Ei au spus în limba rusă că sunt oaspeţii domnului Nicolae, care ar fi fost plecat la cafea.

„În aceeaşi seară am fost contactaţi de un fost partener de afaceri al lui Rizea, cu care am fixat o întrevedere. Bărbatul, al cărui nume nu-l facem public, la solicitarea sa, ne-a spus că i-a împrumutat lui Mihai Cristian Rizea o sumă importantă în euro, pe care fostul deputat i-a promis zi de zi să i-o restituie, până a ajuns în puşcărie”, menționează sursa citată.

Citeşte şi: Gazele se vor ieftini cu 35% – Stiripesurse.md

Bărbatul a comunicat că a primit, la Bucureşti, o procură de la Josette Ane Marie Rizea, pe numele căreea este înregistrată casa, privind gestionarea imobilului, iar pentru că avea cheile, lăsate de Rizea, a decis să dea imobilul în chirie pentru a-şi recupera măcar o parte din sumă. Mai mult, o parte din banii încasaţi pe chirie i-a dat lui Josette Ane Marie Rizea.

Soția lui Rizea ar vrea să-şi scoată bunurile din casă

Însă săptămâna trecută a venit la Chişinău o doamnă care a prezentat o altă procură semnată de Josette Ane Marie Rizea, pe care a împuternicit-o să scoată mai multe bunuri din casă, inclusiv mobilier şi tablouri valoroase.

„Am anunţat procurorul şi nu i-am permis să ia lucrurile. Atunci ea s-a dus la Chişinău-Gaz şi a depus o cerere privind debranşarea de la reţea. Josette Ane Marie Rizea nu vine la Chişinău, pentru că a fost citată de procurori şi îi este frică”, a declarat bărbatul.

Procuratura Anticorupție i-a intentat lui Rizea un dosar penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari, alături de fostul deputat fiind bănuită și soția sa, fosta vânzătoare de haine Niculina Ana Maria Suditu, care și-a schimbat numele în Josette Ane Marie Rizea. După extrădarea lui Cristian Mihai Rizea organelor de drept din România, femeia a găsit cumpărători pentru casa și mașină.

Aceasta a renunțat pe ultima sută de metri să vină la Chișinău, după ce a aflat că procurorii au aplicat interdicție pentru înstrăinarea bunurilor.

Soția lui Rizea ar vrea să-şi scoată bunurile din casă

Cristian Rizea, ex-deputatul român stabilit în R.Moldova cu puţin timp înainte de a fi condamnat definitiv în România la patru ani şi opt luni de închisoare pentru infracţiuni de corupţie, şi-a procurat în noiembrie 2021, o casă la Chişinău de peste 450.000 de euro, pe care a înregistrat-o pe numele soției.

Imobilul se află pe strada Cireşilor dintr-un cartier select din Chişinău în regiunea parcului Valea Morilor, în care locuiesc sau deţin imobile mai mulţi subiecţi din aşa-numitele dezvăluiri ale lui Cristian Rizea.

Amintim că, pe 27 aprilie, Cristian Rizea, condamnat penal în țara vecină pentru corupție, a fost expulzat din R. Moldova în România.

Potrivit Inspectoratului General pentru Migrație al MAI, Rizea a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul R. Moldova, pe un termen de 15 ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.