Soţia premierului spaniol este citată într-un dosar de corupţie

Publicat:

Soţia premierului spaniol este citată într-un dosar de corupţie

Aflată în mijlocul unui dosar de corupţie şi trafic de influenţă, Begona Gomez, soţia premierului spaniol Pedro Sanchez, a compărut vineri în faţa unui judecător, care a decis rapid să suspende audierea, o nouă convocare urmând să aibă loc în 19 iulie, transmite AFP, care citează surse judiciare, potrivit stiripesurse.ro.

Begona Gomez a sosit la tribunal din Madrid cu puţin timp înaintea orei locale 10:30 (08:30 GMT), îmbrăcată într-un taior negru şi însoţită de patru persoane.


Ea a folosit o intrare secundară pentru a evita presa care o aştepta în faţa clădirii.

Soţia premierului spaniol este citată într-un dosar de corupţie

La începutul săptămânii, Pedro Sanchez şi-a reafirmat la postul de radio Cadena SER ”încrederea absolută, întrucât nu există nimic” în acest dosar, el acuzând ”o strategie judiciară de hărţuire şi de demolare a acestui guvern sau a persoanei” lui.

Pe 29 mai, justiţia spaniolă a respins o cerere a Parchetului, ce recomanda clasarea acestei anchete ce o vizează pe soţia premierului socialist, invocând elemente “suficiente” pentru a justifica continuarea investigaţiilor.

Justiţia a refuzat să claseze acest dosar în pofida unui raport al Gărzii Civile care a ajuns la concluzia că nu există probe. Parchetul ceruse pe 25 aprilie “anularea” procedurii şi “clasarea cazului”.

Soţia premierului spaniol este citată într-un dosar de corupţie

Ancheta a fost deschisă pe 16 aprilie după o plângere a unui colectiv apropiat de extrema dreaptă împotriva Begonei Gomez. Acest colectiv a recunoscut ulterior că plângerea s-a bazat exclusiv pe articole de presă şi se referea la legăturile dintre Gomez şi un antreprenor care a beneficiat de contracte publice.

Premierul Sanchez denunţase deja la sfârşitul lunii aprilie o “strategie de hărţuire şi demolare” provenind din “presa puternic influenţată de dreapta şi de extrema dreaptă” şi susţinută, potrivit acestuia, de opoziţia conservatoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Carburanții continuă să se scumpească

Carburanții continuă să se scumpească Carburanții continuă să se scumpească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit noi prețuri maxime de referință pentru...

Și-a pierdut conștiința la volanul mașinii și a fost resuscitată în câteva minute

Și-a pierdut conștiința la volanul mașinii și a fost resuscitată în câteva minute La un pas de tragedie! O femeie din Chișinău a scăpat cu...

FSB a dejucat o tentativă a Kievului de a deturna un bombardier strategic

FSB a dejucat o tentativă a Kievului de a deturna un bombardier strategic Ofiţeri ai Serviciului de Securitate al Rusiei (FSB, ex-KGB) ar fi dejucat...

Primele declarații ale lui Stoianoglo: „Nu am în spate niciun proiect politic”

Primele declarații ale lui Stoianoglo: „Nu am în spate niciun proiect politic” Fostul procuror general, Alexandru Stoianoglo, a făcut primele declarații alături de liderul socialiștilor,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.