Soţia premierului spaniol Pedro Sanchez, infectată cu noul coronavirus

Publicat:

Soţia şefului guvernului spaniol, Pedro Sanchez, a fost infectată cu noul coronavirus, au informat sâmbătă serviciile lui Pedro Sanchez, care tocmai anunţase plasarea în izolare aproape totală a ţării pentru a pune capăt epidemiei, relatează AFP şi Xinhua, scrie agerpres.

“Begona Gomez şi preşedintele guvernului sunt bine, se află amândoi la Moncloa”, reşedinţa şefului guvernului, “şi respectă măsurile de prevenţie stabilite de autorităţile sanitare”, a anunţat guvernul într-un comunicat.


Citește și : OMS: Pandemia COVID-19 este una care poate fi controlată

Informaţia a devenit publică la câteva ore după ce Sanchez a aprobat impunerea stării de alarmă în întreaga ţară pentru următoarele 15 zile, magazinele neesenţiale, barurile, restaurantele, cinematografele, şcolile şi universităţile fiind închise.

Armata spaniolă a fost mobilizată pentru a ajuta la răspunsul la coronavirus şi a asigura provizii esenţiale, în timp ce trenurile intercity şi autobuzele şi-au redus circulaţia la 50%, în contextul în care numărul cazurilor confirmate din Spania a crescut la 6.300.

Alţi politicieni spanioli testaţi pozitiv la noul coronavirus sunt ministrul pentru egalitate, Irene Montero, partenera vicepremierului spaniol Pablo Iglesias, şi Carolina Darias, ministrul politicilor teritoriale şi funcţiunii publice.

Santiago Abascal, lider al partidului de extremă dreaptă Vox, şi Ortega Smith, secretar general al Vox, au fost şi ei testaţi pozitiv la noul coronavirus.

Citește și : ‘Trebuie să fim pregătiţi pentru al doilea val al epidemiei’, avertizează un expert american

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.