X

Soţia preşedintelui sirian Bashar al-Assad suferă de o leucemie, după ce s-a vindecat de cancer la sân

Soţia preşedintelui sirian Bashar al-Assad suferă de o leucemie, după ce s-a vindecat de cancer la sân

Soţia preşedintelui sirian Bashar al-Assad, Asma, în vârstă de 48 de ani, care s-a vindecat după un cancer la sân, suferă de o leucemie şi va urma un tratament, anunţă marţi într-un comunicat preşedinţia siriană, relatează AFP.

”După ce a prezentat diverse simptome şi semne clinice şi în urma unei serii de examene medicale, Prima Doamnă Asma al-Assad a fost diagnosticată cu o leucemie mieloidă acută”, anunţă preşedinţia siriană, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Ea anunţă că soţia preşedintelui sirian va urma un tratament specializat.

În august 2019, Asma, mama a doi băieţi şi unei fete, a anunţat că s-a vindecat complet de un cancer la sân în urma unui tratament.

Numită ”Roza Deşertului” derevista americană Vogue, înainte de izbucnirea Războiului din Siria, în 2011, Asma al-Assad a fost ulterior criticată aprig din cauza tăcerii sale asupra represiunii sângeroase a manifestaţiilor în favoarea democraţiei şi apoi a rebeliunii.

Născută în 1975, în Marea Britanie, Asma al-Assad lucra, înainte să se căsătorească, la Londra, la JP Morgan, şi a încercat să modernizeze imaginea preşedinţiei siriene.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Ea a înfiinţat organizaţia de caritate Syria Trust for Development, cu sediul la Damasc, una dintre puţinele organizaţiivde acest tip autorizată să lucreze în zone aflate sub controlul Guvernului sirian.

Peste o jumătate de milion de oameni au fost ucişi de la revolta paşnică, în 2011, care a degenerat într-un război civil şi a fragmentat Siria.

Tags: bashar al assadcancerleucemie
Externe