SpaceX va lansa o misiune pe Lună plătită în Dogecoin

Publicat:

Compania SpaceX a miliardarului Elon Musk va lansa anul viitor un satelit către Lună în cadrul unei misiuni plătite în totalitate cu criptomoneda Dogecoin, a anunţat duminică societatea canadiană Geometric Energy Corporation, care va conduce misiunea selenară, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Satelitul, numit DOGE-1, va fi lansat la bordul unei rachete Falcon-9 a SpaceX în primul trimestru al anului 2022, a declarat compania din Calgary într-un comunicat.


Citeşte şi: Protestele violente din Ierusalim AMÂNĂ o decizie-cheie în justiţie – Black News

Satelitul, de formă cubică şi cu o greutate de 40 de kilograme, va avea ca scop obţinerea ”informaţiilor despre spaţiul selenar cu ajutorul senzorilor şi a camerelor de luat vederi de la bord”, a precizat compania.

”DOGE-1 Mission to the Moon” va fi ”prima încărcătură comercială selenară din istorie plătită în totalitate cu Dogecoin”, a indicat Geometric Energy Corporation, fără a specifica valoarea tranzacţiei.

”Suntem încântaţi să lansăm DOGE-1 pe Lună!”, a declarat Tom Ochinero, vicepreşedintele departamentului de vânzări comerciale din cadrul SpaceX, adăugând că ”misiunea va demonstra aplicarea criptomonedelor dincolo de orbita Pământului şi va pune bazele comerţului interplanetar”.

Citeşte şi: BOMBĂ într-un autobuz plin cu oameni! Cel puţin 11 persoane au murit – Black News

Anunţul vine la scurt timp după ce Elon Musk a fost prezent în emisiunea umoristică de televiziune Saturday Night Live (SNL) în care controversatul CEO al companiilor Tesla şi SpaceX a promovat Dogecoin, despre care a spus că este o monedă virtuală creată în glumă, pe care a legitimat-o cu ajutorul mesajelor sale de pe Twitter.

Fervent susţinător al criptomonedelor, Elon Musk a răspuns sâmbătă seară, în cadrul SNL, într-un scheci în care i s-a pus insistent întrebarea “dar ce este de fapt Dogecoin?”, că este ”un vehicul financiar de neoprit, care va cuceri lumea”. Antreprenorul a adăugat cu entuziasm: ”înainte către Lună!”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza Armata israeliană este duminică în stare de...

FOTO/ Ziua Naţională a Vinului e despre o băutură a istoriei şi culturii din Moldova, care uneşte oameni

FOTO/ Ziua Naţională a Vinului e despre o băutură a istoriei şi culturii din Moldova, care uneşte oameni Pe 5 și 6 octombrie, iubitorii de...

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis De-a lungul acestui an, forțele aeriene israeliene par să...

Maia Sandu, la Nisporeni și Călărași: Să decidem împreună pe 20 octombrie ce e bine pentru țara noastră

Maia Sandu, la Nisporeni și Călărași: Să decidem împreună pe 20 octombrie ce e bine pentru țara noastră Președintele Maia Sandu a efectuat o vizită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.