X

ŞPAGĂ colosală pentru preşedintele Venezuelei. Un fost procuror are toate dovezile! VIDEO

O nouă pagină în scandalul Odebrecht: Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, este acuzat că a primit 35 de milioane de dolari de la compania de construcţii braziliană, în timpul campaniei sale electorale.

Luis Ortega, fostul procuror şef de la Caracas, demis prin decret prezidenţial, a publicat un material video în care un director executiv al companiei Odebrecht declară că a plătit o mită uriaşă preşedintelui venezuelean.

Euzenando Prazeres de Azevedo a fost filmat în decembrie 2016, în timp ce era audiat de procurorii venezueleni. El susţine în declaraţie că un intermediar al lui Maduro a solicitat o sumă imensă de bani, în timpul campaniei prezidenţiale din 2013.

“Ne-a cerut 50 de milioane de dolari, dar am fost de acord să-i dăm 35 de de milioane”, spune directorul. Azevedo precizează că în acest fel a primit garanţia lui Maduro că va prioritiza proiectele Odebrecht, dacă va câştiga alegerile din Venezuela.

Ancheta în dosarul Odebrecht, un gigant din domeniul construcţiilor, a devenit cel mai mare scandal de corupţie din America Latină. Compania braziliană este acuzată că a dat zeci de milioane de dolari şpagă politicienilor importanţi din regiune, pentru a-şi asigura contracte colosale cu statele respective.

Marcelo Odebrecht, fostul director general al Odebrecht, a fost condamnat la 19 ani de închisoare în ţara sa natală, el fiind acuzat de corupţie şi spălare de bani.

Tags: BraziliacoruptieEuzenando Prazeres de AzevedoLuis OrtegaMarcelo OdebrechtNicolas Maduroprocuroriscandalul OdebrechtVenezuela
Categorii: Știrile zilei