X

Spania ar urma să renunţe la obligativitatea purtării măştii în mijloacele de transport pe 7 februarie

Spania, una dintre ultimele ţări din Europa care cere în continuare populaţiei să poarte mască sanitară în transportul public pentru a preveni răspândirea de COVID-19, va ridica probabil această măsură pe 7 februarie, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Carolina Darias, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Ea a afirmat că situaţia epidemiologică din ţară este stabilă şi că serviciile medicale de urgenţă au propus ridicarea acestei restricţii. Purtarea măştii va rămâne obligatorie în unităţile sanitare.

Citește și : China anunţă o scădere cu 80% a numărului zilnic de decese asociate COVID-19

“Voi prezenta propunerea renunţării la obligativitatea purtării măştii în transportul public la şedinţa de guvern care va avea loc pe 7 februarie”, le-a declarat ea jurnaliştilor.

La trei ani de la depistarea primelor cazuri de COVID-19 în Europa, purtarea măştii sanitare a rămas obligatorie în toate sau unele mijloace de transport public în Spania, Germania, Austria şi Grecia.

Purtarea măştii sanitare în transportul public a devenit obligatorie în mai 2020.

Germania urmează să renunţe la această măsură, care se aplică în trenurile şi autobuzele de mare distanţă, pe 2 februarie. Măsura obligativităţii purtării măştii expiră în Grecia pe 30 ianuarie.

Citește și : Facebook şi Instagram îşi redeshid ‘porţile’ pentru Donald Trump

Tags: Austriacovid-19europagermaniamascaspania
Categorii: Diaspora