Spania : Cea mai mare cantitate de tutun confiscată în Europa (250 tone în valoare aproximativă de 40 de milioane de euro)

Publicat:

Garda Civilă spaniolă a anunţat joi că a confiscat 250 de tone de tutun de contrabandă în valoare de aproximativ 40 de milioane de euro şi pe care o prezintă drept cea mai importantă captură de acest fel consemnată vreodată în Europa, relatează agerpres .

Patru spanioli din aceeaşi familie au fost arestaţi în cursul operaţiunii efectuate la sfârşitul lunii octombrie la Caceres, în vestul ţării, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei.


‘Este vorba de cea mai importantă cantitate de tutun confiscată în Europa’, se arată într-un comunicat difuzat de Garda Civilă.

Citește și : Autorităţile din Turcia au reţinut 136 de persoane suspectate de legături cu tentativa de lovitură de stat de anul trecut

Folosind ca acoperire o firmă legală de comercializare a tutunului, ei vindeau tutunul de contrabandă pe Internet şi îl trimiteau prin companii de transport de colete fără a plăti taxe şi fără controale sanitare.

Ancheta a început la începutul anului 2017, când Garda civilă a confiscat două tone de foi de tutun pentru care existau documente false. Cei doi pasageri ai camionului care transporta tutunul au fost arestaţi.

În ansamblu, produsele confiscate au ‘o valoare legală de piaţă de peste 40 de milioane de euro’, potrivit Gărzii Civile.

Reţeaua de contrabandă ar fi efectuat peste 6.000 de transporturi de tutun şi autorităţile spaniole nu exclud noi arestări printre destinatarii pieţei.

În ianuarie 2016, autorităţile portugheze au confiscat 182 de tone de tutun în urma unor percheziţii la firme portugheze şi spaniole, fiind atunci cea mai importantă cantitate de tutun confiscată în Europa.

Potrivit Oficiului european de luptă împotriva fraudei, contrabanda cu tutun şi evaziunea fiscală asociată provoacă statelor membre ale UE pierderi de peste 10 miliarde de euro pe an.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.