X

Spania cere ÎNCHIDEREA a trei ambasade catalane

Guvernul Spaniei a cerut unei instanţe din Catalonia închiderea a trei reprezentanţe ale provinciei respective la Berlin, Londra şi Geneva, a anunţat marţi Ministerul de Externe de la Madrid, transmite agerpres.

Într-un comunicat citat de AFP, ministerul arată că activitatea celor trei misiuni “răspunde evident obiectivelor procesului separatist din Catalonia, care a fost declarat neconstituţional de Curtea Constituţională”.

Citește și: SUA ‘nu vor permite niciodată Iranului să dezvolte arme nucleare’

La acelaşi tribunal era înregistrat deja un litigiu între guvernul spaniol şi cel al provinciei, privind legalitatea “ambasadelor” respective.

Responsabilul cu relaţiile externe ale administraţiei separatiste de la Barcelona, Alfred Bosch, a declarat agenţiei France Presse că “a fi prezenţi în lume nu este doar voinţa, ci şi obligaţia noastră”. El a susţinut că reprezentanţele în străinătate ale Cataloniei au fost înfiinţate în vederea existenţei ipotetice, în viitor, a unui stat catalan independent, iar activitatea lor este legitimă.

Citește și: Rebelii yemeniți au atacat un aeroport din Arabia Saudită. Nouă civili au fost răniți!

După ce a suspendat autonomia Cataloniei, în octombrie 2017, ca reacţie la o tentativă de secesiune, una din primele măsuri ale guvernului de la Madrid a fost închiderea tuturor reprezentanţelor provinciei, cu excepţia celei de la Bruxelles, reaminteşte AFP. Reveniţi la putere în provincie după numai câteva luni, separatiştii au redeschis misiunile respective şi au anunţat că vor înfiinţa şi altele.

Tags: Alfred BoschbarcelonaberlincataloniaCurtea Constitutionalagenevalondramadridspania
Categorii: Diaspora