X

Spania va cere un mandat european de arestare pe numele lui Carles Puigdemont daca acesta va ajunge în Danemarca

Parchetul general spaniol a anunţat că va cere un nou mandat european de arestare pe numele lui Carles Puigdemont, dacă acesta se va deplasa, luni, în Danemarca, unde ar urma să participe la o dezbatere la Universitatea din Copenhaga, relatează Belga.

“Parchetul va acţiona imediat pentru a-i cere judecătorului Curţii Supreme să activeze mandatul european de arestare pentru a le cere autorităţilor daneze arestarea inculpatului”, se arată într-un comunicat al parchetului general, conform news.ro .

Potrivit grupului parlamentar “Împreună pentru Catalonia”, Puigdemont ar urma să participe luni la dezbaterea “Catalonia şi Europa la intersecţia căilor democraţiei?”, la Universitatea din Copenhaga.

Citește și : Bilanțul atacului din Kabul : 14 străini şi patru afgani au fost uciși

Sâmbătă, parchetul general l-a avertizat pe Carles Puigdemont că imunitatea sa în calitate de deputat nu va împiedica arestarea sa dacă el va reveni în Spania din Belgia pentru a fi învestit şef al Guvernului catalan.

Carles Puigdemont a plecat la sfârşitul lunii octombrie 2017 în Belgia, cu puţin timp înainte de a fi inculpat de justiţia spaniolă pentru “revoltă”, “răzvrătire” şi “deturnare de fonduri”, ca urmare a proclamării pe 27 octombrie, la Barcelona, a unei “Republici catalane”, rămasă fără efect şi urmată de punerea sub tutelă a regiunii. Reales deputat regional pe 21 decembrie, Puigdemont este singurul candidat la funcţia de şef al Guvernului catalan.

Tags: BelgiacandidatCarles PuigdemontdanemarcamandatParchetul Spaniolspania
Categorii: Diaspora