Spania consideră că epidemia este sub control, dar orice regres va întârzia ‘noua normalitate’

Publicat:

Guvernul de la Madrid consideră că în Spania epidemia de COVID-19 se află în ”marjele de control” şi că sistemul sanitar al acestei ţări are capacitatea de a reacţiona în faţa ”oricărei reizbucniri” a îmbolnăvirilor, potrivit ministrului spaniol al sănătăţii, Salvador Illa, relatează luni agenţia EFE, potrivit agerpres.

Cu 229.422 de cazuri de COVID-19 confirmate, Spania este, după SUA, a două ţară cea mai afectată de pandemie şi a treia raportat la numărul deceselor, după SUA şi Italia, înregistrând până în prezent 23.521 de decese.


Citește și : Spania speră că testele de anticorpi vor evidenția dimensiunea reală a pandemiei de coronavirus

Cu toate acestea, ministrul spaniol a evidenţiat în declaraţia dată luni numărul foarte mare al pacienţilor vindecaţi în Spania, peste 100.000, precum şi scăderea noilor cazuri zilnice confirmate. Obiectivul este să fie menţinută o creştere susţinută a numărului vindecărilor şi ca noile cazuri zilnice să nu crească cu mai mult de aproximativ 1%, a explicat Salvador Illa.

Totuşi, el a avertizat că înainte de orice tranziţie treptată către o ”nouă normalitate” sistemul sanitar trebuie să fie pregătit cu un număr suficient de paturi de terapie intensivă, adică acesta să fie cel puţin dublu faţă de condiţiile normale.

Atât ministrul Salvador Illa, cât şi colegul său de la Interne, Fernando Grande-Marlaska, au estimat că majoritatea spaniolilor au respectat duminică noua regulă ce permite copiilor cu vârste sub 14 ani să iasă din case o oră pe zi însoţiţi de un adult, existând însă şi o minoritate care nu a respectat-o, fie depăşind durata permisă, fie nerespectând distanţa socială recomandată, motiv pentru care au cerut familiilor să dea dovadă de ”responsabilitate”.

Citește și : Nancy Pelosi îl susține pe Joe Biden la viitoarele alegeri prezidenţiale din SUA

”Trebuie să fim foarte vigilenţi să nu existe astfel de abuzuri”, întrucât orice regres în controlul epidemiei va întârzia încheierea treptată a izolării populaţiei, care se va face ”pas cu pas, cu atenţie şi precauţie”, a insistat ministrul spaniol al sănătăţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.