Spania – Croația 3-0. ”Furia Roja” a făcut spectacol la debutul la Euro 2024

Publicat:

Spania – Croația 3-0. ”Furia Roja” a făcut spectacol la debutul la Euro 2024

Echipa națională de fotbal a Spaniei a făcut spectacol într-un meci din grupa B a Campionatului European. Ibericii au învins cu 3:0 reprezentativa Croației, într-o partidă jucată pe stadionul Olympiastadion din Berlin, scrie moldova1.md.

Maja Hitij - UEFA
Sursa: Maja Hitij – UEFA

Reeditarea finalei Ligii Națiunilor din 2023, a început în nota de dominare a Spaniei. “La Furia Roja” a amenințat poarta lui Dominik Livaković în minutul 7 prin atacantul Álvaro Morata. Ibericii au deschis scorul în minutul 29. Álvaro Morata a profitat de pasa excelentă a lui Fabián Ruiz și l-a învins pe goalkepeerul croat. Spania și-a dublat avantajul peste alte 3 minute. Fabián Ruiz a marcat cu piciorul stâng.


Citește și: FOTO/ Un lot comercial de pigmenți pentru machiaj și tatuaj, depistat într-un mijloc de transport ce se deplasa din Germania

Echipa Croației a fost periculoasă în minutul 41. Joško Gvardiol a șutat pe lângă poartă. Spania a încheiat perfect prima repriză. În minutul 45+2 Dani Carvajal a fructificat centrarea lui Lamine Yamal, iar la pauză tripla campioană europeană avea un avantaj neverosimil. Fundașul lui Real Madrid a marcat cu această ocazie primul său gol la echipa națională.

Spaniolii au început tare și repriza secundă. Yamal putea marca al patrulea gol al ibericilor, iar Morata a trecut și el pe lângă gol. Peste câteva minute deja “alb-roșii” puteau reduce din handicap. Mai întâi șutul lui Josip Stanišić a fost blocat, după care Andrej Kramarić a trimis cu capul spre poartă, dar portarul Unai Simón a intervenit salvator.

Croații au avut o zvâcnire pe final, iar în minutul 79 au beneficiat de o lovitură de la 11 metri. Unai Simón a parat execuția lui Bruno Petković, iar același Petković a marcat în cele din urmă, însă golul a fost anulat pe motiv că Ivan Perišić a pătruns în careu înaintea executării penalty-ului.

Partida a consemnat și o premieră istorică. La 16 ani și 11 luni, atacantul spaniol Lamine Yamal a deveni cel mai tânăr jucător care a disputat un meci la Campionatul European de fotbal. Înaintea lui Yamal, cel mai tânăr fotbalist care a disputat un meci la un turneu final a fost polonezul Kacper Kozłowski, care avea 17 ani și 246 de zile când a înfruntat Spania, în 2021. Tot astăzi, de la ora 22:00, se va juca cel de-al doilea meci al grupei B. Italia și Albania se întâlnesc pe stadionul din orașul Dormund.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Franţa îşi menţine sprijinul pentru Ucraina, dar nu va trimite trupe sau rachete cu rază de acţiune lungă

Franţa îşi menţine sprijinul pentru Ucraina, dar nu va trimite trupe sau rachete cu rază de acţiune lungă Liderul extremei drepte franceze, Jordan Bardella, a...

Peste 8,6 mii de copii au fost înscriși în clasa I

Peste 8,6 mii de copii au fost înscriși în clasa I În primele două etape de înscriere a copiilor în clasa I, anul de...

Rusia şi-a intensificat atacurile cu un gaz iritant interzis

Rusia şi-a intensificat atacurile cu un gaz iritant interzis Rusia şi-a intensificat atacurile cu gaze lacrimogene deturnate de la utilizarea lui primară, a afirmat luni...

Aproape toate taberele cu sejur de zi și-au încetat activitatea

Aproape toate taberele cu sejur de zi și-au încetat activitatea 14 din 15 tabere cu sejur de zi din Chișinău și-au încetat activitatea pe 21...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.