Spania, devastată de inundaţii în Madrid şi Baleare – VIDEO

Publicat:

Furtunile şi ploile abundente înregistrate în Spania în ultimele zile au lovit marţi arhipelagul turistic Insulele Baleare, informează AFP, potrivit agerpres.

Cele mai puternice ploi au fost înregistrate în insula Mallorca, unde serviciile de urgenţă au semnalat marţi 134 de incidente, potrivit contului lor de Twitter – în principal locuinţe şi drumuri inundate, dar şi căderi de arbori din cauza vântului puternic.


Citeşte şi: SUA speră ca Japonia şi Coreea de Sud să-şi reia rapid relaţiile cordiale

Televiziunea publică spaniolă şi-a deschis jurnalul de ştiri de seară cu imagini înfăţişând o femeie care ieşea înotând din maşina ei, luptând împotriva curentului, pe un pod complet inundat din mica localitate Santanyi (sud-estul Mallorcăi).

În doar o oră, s-au înregistrat 96,8 litri de apă pe metru pătrat în Santanyi şi 53,7 de litri, pe Aeroportul din Ibiza, unde mai multe zboruri au fost perturbate, potrivit datelor furnizate de Agenţia spaniolă de meteorologie.

În luna octombrie a anului trecut, 13 persoane au murit în urma inundaţiilor din insula Mallorca, atunci când locuitorii din Sant Llorenc (est) au fost luaţi prin surprindere de un torent format în urma ploilor diluviene.

De luni după-amiază până marţi dimineaţă, în zona Madridului, ploile abundente au obligat pompierii să efectueze “peste 196 de intervenţii, din fericire fără răniţi”, potrivit contului de Twitter 112.

Citeşte şi: Stare de urgenţă în Puerto Rico. Un uragan puternic ameninţă insula!

În oraşul cel mai grav afectat, Arganda del Rey, imaginile difuzate de presa locală au arătat străzi transformate în torenţi de noroi purtând cu ei maşini sau piese de mobilier stradal.

Circulaţia pe patru autostrăzi din jurul capitalei spaniole şi pe cinci linii de metrou a fost întreruptă luni seară.

Spitalul din Arganda del Rey a fost inundat, la fel şi marele spital La Paz din Madrid.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.