Spania este dispusă să primească 2.000 de refugiaţi ucraineni din Republica Moldova

Publicat:

Premierul spaniol Pedro Sanchez a declarat vineri la Chişinău că Spania este dispusă să primească circa 2.000 din cei aproximativ 80.000 de refugiaţi ucraineni care se află în prezent în Republica Moldova, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres.  

Anunţul a fost făcut de premierul spaniol într-o declaraţie acordată presei alături de preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu.


Citește și : Emisarii SUA, Coreii de Sud şi Japoniei au avut o întâlnire la Seul

Vizita sa în Republica Moldova, prima efectuată de un şef al guvernului spaniol, coincide cu ziua ce marchează o sută de zile de la începutul agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei.

Condamnând ”agresiunea brutală” a lui Vladimir Putin, Pedro Sanchez a asigurat asupra solidarităţii Spaniei atât faţă de Ucraina, cât şi faţă de ţările care suferă în mod special consecinţele războiului, Republica Moldova printre ele.

”Spania este alături de (Republica) Moldova”, a spus premierul spaniol, reafirmând susţinerea pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova în interiorul frontierelor sale recunoscute internaţional, care includ şi autoproclamata republică Transnistria.

Sanchez, care va vizita la Chişinău şi centrul de primire a refugiaţilor, a lăudat modul ”exemplar” în care Republica Moldova a ajutat refugiaţii ucraineni. În acest context, el a oferit posibilitatea ca, dacă este necesar, aproximativ 2.000 din cei circa 80.000 de refugiaţi ucraineni aflaţi în Republica Moldova să fie relocaţi în Spania.

Citește și : Ziua 100 de război în Ucraina! Ruşii îşi concentrează toate forţele asupra Donbasului

 

La rândul ei, Maia Sandu a atras atenţia că în Republica Moldova situaţia provocată de războiul din Ucraina este ”complicată” şi a subliniat că ţara sa a pledat din primul moment pentru pace şi şi-a deschis graniţele pentru refugiaţii ucraineni.

Ea a explicat şi efectele războiului asupra economiei Republicii Moldova, atât din cauza imposibilităţii de a exporta şi importa mărfuri prin porturile ucrainene cât şi în urma impactului creşterii preţurilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Putin afirmă că atacul ucrainean asupra regiunii Kursk este o provocare majoră. Prin zonă trece conducta de gaze care tranzitează Ucraina şi alimentează Europa

Putin afirmă că atacul ucrainean asupra regiunii Kursk este o provocare majoră. Prin zonă trece conducta de gaze care tranzitează Ucraina şi alimentează Europa Preşedintele...

Civilii ruşi părăsesc zona de graniţă a regiunii Kursk în faţa ofensivei ucrainene

Civilii ruşi părăsesc zona de graniţă a regiunii Kursk în faţa ofensivei ucrainene Armata rusă a confirmat miercuri continuarea luptelor în regiunea Kursk frontalieră cu...

Ucraina a avut șansa să distrugă avioane de război rusești/ Casa Albă: ‘NU’, acum e prea târziu

Ucraina a avut șansa să distrugă avioane de război rusești/ Casa Albă: 'NU', acum e prea târziu Ucraina încă mai bombardează aerodromuri rusești, dar numai...

Zelenski a prelungit legea marțială și mobilizarea pentru încă trei luni

Zelenski a prelungit legea marțială și mobilizarea pentru încă trei luni Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a semnat legi care extind legea marțială și mobilizarea după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.