Spania : Garda de Coastă a salvat 82 de imigranţi din Marea Mediterană

Publicat:

Echipele de intervenţie pe mare spaniole au salvat vineri din Mediterana 82 de imigranţi care încercau să intre clandestin în Spania şi au descoperit trei cadavre pe una dintre ambarcaţiunile acestora, relatează AFP.

De la începutul anului, 75 de persoane şi-au pierdut viaţa încercând să ajungă în Spania traversând Mediterana, conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), conform agerpres.


Garda de Coastă a difuzat pe Twitter o înregistrare video în care se vede o barcă pneumatică supraîncărcată şi dezumflată, pe cale de a fi salvată.

Citește și : Bruxelles : Plic suspect primit într-o clădire unde se află consulatul României

O a doua ambarcaţiune a fost salvată în Marea Alboran, între Maroc şi Spania, având la bord 35 de persoane, dintre care trei erau decedate, au precizat echipele de intervenţie.

Cauza decesului nu este cunoscută, însă mai mulţi pasageri din ambarcaţiune sufereau de hipotermie, au adăugat echipele de salvare.

Spania rămâne al treilea punct de intrare în Europa pentru imigranţii clandestini, după Italia şi Grecia, dar numărul sosirilor a crescut semnificativ în 2017.

Imigranţii africani evită tot mai mult Libia şi ‘ruta prin centrul Mediteranei’ şi folosesc tot mai des ruta Maroc-Spania.

Conform OIM, peste 22.400 de persoane au intrat în Spania pe mare în 2017, un număr de aproape trei ori mai mare decât în 2016, iar 223 au murit în timpul traversării.

La 3 februarie, 16 imigranţi morţi au fost recuperaţi în largul coastelor Marocului, aproape de Melila, oraş sub administraţie spaniolă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.