X

Spania interzice accesul în apele sale pentru o navă malteză cu marfa transferată de pe un vas rusesc sancţionat

Spania a interzis accesul în apele sale pentru o navă malteză ce transporta marfă transferată de pe un vas rusesc având interdicţie să intre în porturile europene în virtutea sancţiunilor împotriva Rusiei de la invadarea Ucrainei, a anunţat miercuri guvernul spaniol, citat de France Presse, potrivit agerpres

Marina comercială spaniolă a refuzat accesul “navei sub pavilion maltez +Black Star+ în apele teritoriale spaniole, deoarece are dovezi că transporta mărfuri transferate de pe nava rusească +Andrei Pervozvannîi+, supusă sancţiunilor UE”, a informat Ministerul Transporturilor într-un comunicat de presă.

Citește și : Zelenski: Rachete ruseşti au survolat trei centrale nucleare din Ucraina

Autorităţile spaniole au împiedicat deja o escală la Barcelona a vasului “Andrei Pervozvannîi” la 25 aprilie, din cauza sancţiunilor Uniunii Europene împotriva Rusiei pentru ofensiva ei în Ucraina.

Nava malteză plănuise să-şi descarce marfa, care includea ulei de palmier nealimentar şi derivate, miercuri seară în portul Barcelona, adaugă comunicatul.

Un al cincilea pachet de sancţiuni, adoptat la 8 aprilie, interzice navelor sub pavilion rusesc să acosteze în porturile UE, cu excepţia celor care transportă produse alimentare, de ajutor umanitar sau energetice.

Citește și : Ursula von der Leyen: Bulgaria şi Polonia vor fi aprovizionate cu gaze naturale ‘de către vecinii lor din UE’

Marina comercială spaniolă a fost informată de Agenţia Europeană pentru Siguranţă Maritimă că “Andrei Pervozvannîi” şi-a transferat marfa pe “Black Star” la 24 aprilie, la “12,5 mile marine nord-vest de insula Malta”, potrivit Ministerului Transporturilor.

Tags: +Black Star+sanctiunispaniaucraina
Categorii: Diaspora