Spania îşi deschide de luni porţile pentru turiştii britanici, dar Londra le recomandă totuşi să NU plece în această ţară

Publicat:

Spania va permite vizitatorilor din Marea Britanie și Japonia să-şi facă vacanțele aici fără a avea nevoie de un test PCR negativ pentru COVID-19 începând de luni, a anunţat guvernul iberic.

Oamenii pot intra în țară pentru călătorii neesențiale, totuși Spania rămâne pe lista de chihlimbar a guvernului Regatului Unit, ceea ce înseamnă că oricine se întoarce trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile și să facă două teste coronavirus.


Citeşte şi: Turiştii români, aşteptaţi ca ‘pâinea caldă’ în resorturile de cinci stele din Antalya – Black News

Statutul de chihlimbar impus Spaniei înseamnă, de asemenea, că normele guvernului britanic recomandă publicului să nu călătorească acolo decât pentru un motiv bine întemeiat.

Aceasta include, de asemenea, Insulele Baleare, dar exclude Insulele Canare, pe baza evaluării actuale a riscurilor de COVID-19, conform Ministerului de Externe britanic.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a declarat că de luni “Spania va fi încântată, foarte încântată să primească toți turiștii britanici” și turiștii din alte țări cu rate scăzute de infectare cu COVID.

“Aceștia sunt bineveniți în țara noastră fără restricții și fără cerințe speciale de sănătate”, a afirmat el.

El a adăugat: „Mă bucur să vă informez că astăzi va fi publicat un ordin ministerial care scutește cetățenii din Marea Britanie și alte țări precum Noua Zeelandă, Coreea de Sud sau China de restricțiile temporare pentru călătoriile neesențiale în Spania.

Sanchez a mai spus că turiştii vaccinați din țări non-europene, inclusiv din SUA, vor fi bineveniți din iunie.

Starea de urgență națională a Spaniei declarată de guvern în octombrie anul trecut s-a încheiat pe 9 mai, însă unele restricții și interdicții rămân în vigoare și pot varia de la o regiune la alta.

Acoperirile faciale continuă să fie obligatorii pentru oricine cu vârsta de peste șase ani pe toate formele de transport public și în multe alte spații publice interioare și exterioare, în timp ce distanţarea socială trebuie păstrată la 1,5 metri.

Turiștii britanici dornici să viziteze țările de pe lista de chihlimbar a guvernului londonez, precum Spania, Franța, Grecia și Italia, au fost îndemnați de secretarul transporturilor Grant Shapps să aibă “mai multă răbdare”.

Cei care se întorc în UK din țările menţionate mai sus ‘există o mulțime de probleme implicate’, a declarat oficialul pentru Sky News.

“Este scump. Nu suntem în stadiul de a spune oamenilor, mergeți în acele locuri în vacanță, de fapt, vă rog să nu faceți asta”.

Întrebat de ce vacanțele din aceste ţări sunt încă vândute de agenţiile de turism, el a afirmat că guvernul s-a îndepărtat de un sistem în care lucrurile erau “interzise și ilegale” și se aștepta acum ca oamenii să “dea dovadă de un pic de bun simț”.

Shapps a spus că oamenii ar trebui să meargă doar în vacanțele din țările străine trecute pe lista verde, cum ar fi Portugalia, care este în prezent singura destinație turistică majoră viabilă pe această listă.

Cei care se întorc în Anglia din țările aflate pe lista verde vor trebui să facă un test COVID-19 înainte de plecare și, de asemenea, un test la sosire, dar nu vor trebui să se autoizoleze.

Citeşte şi: Certificatul digital european în cinci întrebări şi răspunsuri – Black News

Persoanele care se întorc acasă din țările de pe lista chihlimbar vor trebui să facă un test înainte de plecare și teste în ziua a doua și a opta zi de la sosirea lor în UK.

De asemenea, li se va cere să se autoizoleze timp de 10 zile, cu excepția cazului în care primesc un rezultat negativ de la un test privat opțional în ziua a cincea de la sosire, în cadrul schemei de testare și își pot încheia carantina mai devreme.

Spania a fost una dintre cele mai afectate ţări de pandemie din Europa și a înregistrat 79.601 decese și peste 3,6 milioane de cazuri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alertă falsă cu bombă la AIC. Aeroportul și-a reluat activitatea

Alertă falsă cu bombă la AIC. Aeroportul și-a reluat activitatea Autoritățile anunță că alerta s-a dovedit a fi falsă. Astfel, Aeroportul și-a reluat activitatea în...

Accident cu implicarea unui troleibuz ci zeci de pasageri la bord

Accident cu implicarea unui troleibuz ci zeci de pasageri la bord Un troleibuz cu circa 40 de pasageri la bord a fost implicat într-un accident...

Cursul valutar oficial la 3 iulie 2024

Cursul valutar oficial la 3 iulie 2024 Leul moldovenesc se apreciază în raport cu euro, dolarul American, leul românesc și hrivna ucraineană. În același timp,...

Ministrul Energiei, vizită de lucru la Atena

Ministrul Energiei, vizită de lucru la Atena Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va avea o întrevedere cu omologul său grec, Theodoros Skylakakis, în cadrul vizitei sale de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.