Spania: Lider al extremei drepte, investigat pentru delict de ură după ce a avertizat împotriva ”invaziei islamiste”

Publicat:

Procuratura din oraşul spaniol Valencia îl investighează pe secretarul general al partidului de extremă dreapta Vox, Javier Ortega Smith, pentru un delict de ură pe care l-ar fi comis în septembrie 2018, când a spus că ”inamicul comun” al europenilor este ”invazia islamistă”, relatează miercuri agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Justiţia a deschis acest dosar în urma unui denunţ primit din partea organizaţiei Musulmanii împotriva Islamofobiei. În denunţ sunt menţionate afirmaţii pe care Ortega Smith le-a făcut în timpul unui miting politic la Valencia.


Citește și : Consiliul Constituţional algerian confirmă demisia preşedintelui Bouteflika

”Vom fi mai puternici în faţa inamicului comun, care are un nume foarte clar şi nu voi înceta să o spun în toate intervenţiile (…) Inamicul nostru comun, inamicul Europei, inamicul libertăţii, inamicul progresului, inamicul democraţiei, inamicul familiei, inamicul vieţii, inamicul viitorului se numeşte invazia, invazia islamistă”, a spus el în acel discurs.

”Este în joc ceea ce înţelegem sau cunoaştem a fi civilizaţia. Ea este serios ameninţată (…) Tot mai mulţi europeni protestează pentru că suferă în oraşele lor, pe străzile şi în cartierele lor, faţă de ce înseamnă aplicarea legii ”sharia” (legea religioasă islamică) şi nu sunt de acord să fie demolate catedrale pentru a fi înlocuite obligatoriu de moschei”, a continuat politicianul spaniol în acelaşi discurs.

Conform organizaţiei care a formulat denunţul împotriva lui, aceste afirmaţii sunt ”vădit false şi atentează la adresa păcii sociale şi coexistenţei, întrucât alimentează crearea unei atmosfere de teamă şi de respingere a comunităţilor musulmane”.

Formaţiunea Vox, în prezent partid extraparlamentar, a intrat în premieră în parlamentul regional din Andaluzia în urma alegerilor din decembrie şi sondajele arată că ar putea să intre şi în parlamentul de la Madrid odată cu alegerile generale anticipate ce se vor defăşura la sfârşitul acestei luni.

Citește și : Ankara nu va renunţa la achiziţionarea sistemului antirachetă rusesc S-400 (şeful diplomaţiei turce)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.