Spania : Manifestații împotriva unui verdict ce disculpă pentru viol cinci bărbaţi

Publicat:

Mii de spanioli furioşi au manifestat din nou vineri în faţa Tribunalului din Navarra (nord), împotriva verdictului ce disculpă pentru viol cinci bărbaţi ce s-au descris ei înşişi drept o “haită”, condamnându-i doar pentru “abuz sexual” şi “abuz de slăbiciune”, informează AFP, conform agerpres.

Vineri dimineaţa, manifestanţii din faţa palatului de justiţie de la Pamplona, unde a fost emis verdictul, au scandat: “acesta nu este un abuz sexual, este un viol”, potrivit imaginilor difuzate de televiziune. Puteau fi văzute pancarte pe care clădirea era rebotezată în “palatul de injustiţie”, altele pe care se putea citi “în ce mă priveşte, eu te cred”, adresate victimei de 18 ani ce a denunţat “violul colectiv”.


Citește și : Un înalt oficial european dă undă verde pentru intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen

Cinci bărbaţi din Sevilla, cu vârste între 27 şi 29 de ani, supranumindu-se ei înşişi “haită”, au fost condamnaţi la nouă ani de închisoare pentru delictul de “abuz sexual” asupra unei tinere madrilene de 18 ani, în timpul sărbătorilor de la San Fermin în vara lui 2016, agravat de “abuz de slăbiciune”. Însă jucătorii nu au reţinut acuzaţia de viol, pentru care Codul Penal spaniol prevede că trebuie să existe “intimidare” sau “violenţă”.

Guvernul spaniol a anunţat vineri că va studia eventualitatea unei reforme a Codului Penal cu privire la acest articol.

Guvernul regiunii Navarra, parte civilă în proces, a anunţat într-un comunicat că va face apel la verdict, pentru că “împărtăşeşte nemulţumirea cetăţenilor care majoritatea şi-au exprimat indignarea împotriva acestui verdict”.

Manifestaţii ample împotriva acestui verdict au avut deja loc joi seara, în Navarra, Barcelona şi Madrid.

Mişcarea feministă din Pamplona a convocat deja o altă manifestaţie pentru sâmbătă, deplângând faptul că justiţia “nu a ţinut cont de intimidare, în timp ce femeia se afla singură, într-o intrare de imobil, agresată de cinci bărbaţi în acelaşi timp”.

Citește și : Trump este atât de ocupat, încât nu a avut timp să-i ia un cadou Melaniei

Membrii “haitei” şi-au trimis pe un grup de mesagerie Whatsapp un film video cu faptele. Apărătorii lor susţin că tânăra femeie a consimţit actul sexual, pentru că nu a părut să spună măcar o singură dată “nu” spre cameră.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.