Spania: Nouă tone de haşiş, confiscate în regiunea Andaluzia

Publicat:

Garda Civilă spaniolă a confiscat aproape nouă tone de haşiş în diferite locaţii din Almeria, în regiunea Andaluzia (sud), într-un raid împotriva unei bande de traficanţi de droguri, au anunţat forţele de securitate într-un comunicat vineri, informează agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

În timpul operaţiunii, 15 persoane au fost arestate. Traficanţii au ascuns cantitatea de 8.936 de kilograme de haşiş ancorată în mare sau depozitată în încăperi în diferite localităţi din sudul Spaniei.


Citește și : Guvernul ungar doreşte să interzică studiile de gen în universităţi

Organizaţia criminală a creat o reţea de trafic de droguri în Spania care lucra cu “mari cantităţi de haşiş”, potrivit comunicatului.

Cei patru şefi ai organizaţiei trăiau în Almeria şi gestionau o organizaţie extrem de ierarhică ce avea chiar şi scafandri profesionişti pentru ascunzătorile de haşiş sub apă.

Ei transportau drogurile în bărci pneumatice din nordul Africii, le aruncau pe fundul mării cu balasturi şi luau coordonatele prin GPS.

În acest fel, când aflau mai târziu că Garda Civilă nu a găsit drogurile, scafandrii se duceau după ele să le aducă în Spania.

Uneori, ei foloseau un balon hidrostatic pentru ridicarea şi recuperarea drogurilor.

Citește și : Grecia acuză Rusia că a decis în „mod arbitrar” expulzarea diplomaţilor săi

Acest dispozitiv poate ridica la suprafaţă o cantitate de până la 2.000 de kilograme pe care ei o legau de o barcă de agrement sau de pescuit ce transporta drogul prin apă până la coastă pentru a nu fi detectat.

Odată cu arestările, Garda Civilă a închis o operaţiune la care lucra din 26 martie, când a detectat o încărcătură scufundată pe fundul mării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.