X

Spania: Peste 200 de migranți salvați în Mediterana

Echipe de salvare spaniole au anunţat duminică după-amiază că au recuperat peste 200 de migranţi în Mediterana, în timp ce ministrul de interne al ţării a plecat spre Mauritania în speranţa de a întări lupta împotriva imigraţiei ilegale, relatează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit unui purtător de cuvânt al serviciului de salvare pe mare, 211 migranţi aflaţi la bordul a 21 de ambarcaţiuni au fost salvaţi în Strâmtoarea Gibraltar care separă Spania şi Marocul. Ei au fost transportaţi spre portul Algeciras din Andaluzia, în sudul Spaniei, a adăugat el.

Citește și : Discursul lui Trump împotriva mass-media este „periculos şi dăunător”, avertizează directorul New York Times

Peste 1.200 de migranţi încercând această periculoasă traversare au fost salvaţi vineri şi sâmbătă de paza de coastă spaniolă.

Spania a devenit în acest an prima poartă de intrare a imigranţilor ilegali în Europa, depăşind Italia.

Ministrul spaniol de interne, Fernando Grande-Marlaska, urmează să se întâlnească luni cu omologul său mauritanian la Nouakchott, capitala acestei ţări din Africa de Vest. Într-un comunicat, ministerul şi-a exprimat speranţa că această reuniune va permite “întărirea cooperării în domeniul imigraţiei şi al luptei împotriva terorismului”.

În cursul unei vizite în portul Algeciras pentru a observa acţiunea forţelor de ordine şi a Crucii Roşii, ministrul din guvernul socialistului Pedro Sanchez a cerut sâmbătă “o soluţie europeană la problema imigraţiei”.

El a adăugat că guvernul intenţionează să deschidă un adăpost pentru 600 de persoane în acest port andaluz, subliniind o activitate “contracronometru”.

Decizia Italiei de a închide porturile sale migranţilor, criticată de Madrid, constrânge numeroşi migranţi să încerce să ajungă în Spania pornind din Algeria sau Maroc.

Citește și : Trump și Juncker au discutat şi probleme legate de agricultură (Steven Mnuchin)

Peste 20.992 de migranţi au ajuns pe coastele spaniole de la începutul anului şi 304 şi-au pierdut viaţa încercând să traverseze Mediterana, potrivit unui raport transmis la 25 iulie de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM).

Tags: AlgeciraseuropaimigrantiitaliamauritaniaMediteranamigrantispaniastrâmtoarea Gibraltar
Categorii: Diaspora