Spania: Prima întrevedere Sanchez-Torra la Madrid

Publicat:

Noul şef al guvernului de la Madrid, Pedro Sanchez, şi liderul regiunii catalane, Quim Torra, au avut o primă întrevedere luni, la Madrid, relatează dpa, conform agerpres.

Scopul întâlnirii a fost ‘luarea primelor măsuri pentru readucerea Spaniei la normalitate’, a scris Sanchez pe Twitter, într-o postare însoţită de o fotografie a celor doi oameni politici.


Citește și : Etiopia și Eritreea au semnat PACEA

Pedro Sanchez a mai spus că va continua să insiste asupra respectării Constituţiei spaniole, sperând că dialogul între cele două părţi va conduce la o mai mare înţelegere.

Conform relatărilor din presă, Torra intenţiona să propună o serie de reforme economice şi sociale în Catalonia, dar nu şi să facă presiuni pentru independenţa regiunii.

Înaintea întâlnirii cu premierul spaniol, liderul catalan a afirmat pe Twitter că este nerăbdător să afle care sunt intenţiile lui Sanchez în legătură cu ‘situaţia proastă’ pe care ‘statul spaniol a creat-o în Catalonia’.

Quim Torra, desemnat de fostul lider catalan demis, Carles Puigdemont, să-i succeadă în funcţie, a declarat anterior că va continua demersurile acestuia pentru secesiunea Cataloniei.

Noul guvern catalan, prezidat de Joaquim (Quim) Torra, a depus jurământul la data de 2 iunie, intrarea sa în funcţie punând capăt în mod automat tutelei impuse acestei regiuni de către Madrid după tentativa de secesiune din toamna trecută.

Citește și : Republica Dominicană plasează capitala şi alte 14 provincii în stare de alertă în faţa amenințării furtunii tropicale Beryl

Quim Torra a lansat atunci un apel la discuţii cu noul şef al guvernului de la Madrid, socialistul Pedro Sanchez, învestit în aceeaşi zi după căderea guvernului conservatorului Mariano Rajoy. Torra l-a invitat pe Sanchez ‘să discute’, ‘să-şi asume riscuri’ şi să negocieze ‘de la guvern la guvern’, exprimându-şi ‘dispoziţia clară la dialog’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.