X

Spania repetă alegerile generale duminică

Alegeri generale anticipate au loc în Spania duminică, după ce la scrutinul din aprilie, partidul socialist al premierului în exercițiu Petro Sanchez nu a obținut majoritate pentru formarea Guvernului, relatează site-ul postului BBC, potrivit mediafax.

În urma scrutinului electoral din Aprilie, în cadrul căruia Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol a acumulat cel mai mare număr de voturi, fiind responsabil de formarea noului Guvern de la Madrid.

Citește și : Un jihadist de origine cecenă a fost condamnat la zece ani de închisoare în Franţa

Premierul spaniol în exercițiu, Petro Sanchez, în lipsa unei majorități parlamentare, are nevoie de sprijinul altor partide pentru formarea Executivului. Urmând o serie de negocieri eșuate cu aliații de tradiție, Partidul Podemos, prim-ministrul spaniol a decis organizarea unui nou scrutin electoral duminică.

Alegerile generale de duminică sunt organizate pentru a patra oară în ultimii patru ani.

Pentru mai bine de trei decenii consecutive, viața politică din Spania a fost guvernată de cele două partide majoritare, reprezentate de socialiști, respectiv conservatori. Apariția, în 2015, a două partide noi Podemos și Ciudadanos, a schimbat arhitectura bipartidistă din statul spaniol. Mai mult, înființarea mai recentă a facțiunii de extremă dreapta Vox a creat un sistem de partide ce include cinci formațiuni distincte, fapt ce determină dificultăți în crearea unui Guvern.

Citește și : Patru morţi după trecerea taifunului Nakri în nordul Filipinelor

Tags: alegeri generaleguvernPetro SanchezpodemosspaniaVox
Categorii: Diaspora