Spania se pregătește să-și deschidă granițele pentru turiștii non-UE

Publicat:

Spania va decide în cursul acestei săptămâni ce turişti din afara Europei pot intra pe teritoriul său, după ce ţara a început deja să primească vizitatori din ţările europene în cadrul unui efort de resuscitare a industriei turismului, grav afectată de măsurile împotriva noului coronavirus, conform declaraţiilor unui ministru spaniol, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Graniţele dintre statele din Uniunea Europeană s-au redeschis şi majoritatea restricţiilor au fost ridicate, fapt care i-a determinat pe mai multe mii de francezi să intre duminică în Spania, în căutare de tutun şi alcool la preţuri mai mici decât în Franţa.


Citește și: Iranul trimite o navă plină cu alimente în Venezuela

Spania ocupă locul doi, după Franţa, în topul celor mai vizitate ţări din lume, şi circa unul din 5 turişti care vizitează Spania provine din Marea Britanie. De-a lungul unui an, Spania este vizitată de peste 80 de milioane de turişti. Conform Reuters, aproximativ 400.000 de britanici deţin o casă în Spania.

Ministrul spaniol al sănătăţii, Salvador Illa, a declarat pentru postul de radio Cadena SER că Madridul va discuta cu partnerii din UE dacă să permită intrarea pe teritoriul spaniol şi a turiştilor din afara continentului european.

Ministrul de externe, Arancha Gonzalez Laya, a confirmat pentru postul de radio COPE că a fost ridicată măsura autoizolării de două săptămâni pentru vizitatori (fie turişti, fie cei care călătoresc în Spania în scopuri de afaceri sau cu alte scopuri), însă persoanele din afara Europei nu au voie încă să intre pe teritoriul ţării, cu excepţia celor care au paşaport spaniol, a lucrătorilor din domeniul sănătăţii şi a călătorilor aflaţi în tranzit.

Statele europene vor decide în baza unor criterii epidemiologice dacă îşi vor deschide frontierele şi pentru persoane din afara Europei, a adăugat ea.

Citește și: Aleksandar Vucic jubilează după câștigarea clară a alegerilor din Serbia

Madridul speră că redeschiderea turistică a ţării va permite salvarea măcar a unei părţi a actualului sezon estival. În Spania, în sectorul turistic, care reprezintă 12% din economia spaniolă, lucrează un angajat din opt.

Una dintre cele mai greu lovite ţări de coronavirus, Spania a înregistrat 246.272 de infectări şi 28.323 de decese asociate COVID-19. Ministrul sănătăţii, Salvador Illa, a adăugat că autorităţile au identificat unele mici noi focare de coronavirus, dar a precizat că acestea sunt ţinute sub control.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.