Spania va extinde cu încă două săptămâni restricţiile pentru călătorii din Regatul Unit

Publicat:

Guvernul spaniol a anunţat marţi că va extinde cu încă două săptămâni restricţiile pentru călătorii care sosesc din Regatul Unit cu avionul şi pe mare, din cauza “incertitudinilor” persistente cu privire la tulpina britanică a noului coronavirus, informează AFP, potrivit agerpres.

Ca excepţie, este permisă intrarea în ţară din Regatul Unit doar a persoanelor care locuiesc în Spania şi Andorra. Măsura se aplică până pe 2 februarie, a declarat guvernul de la Madrid într-un comunicat.


Citește și : OMS nu caută în China vinovații pentru răspândirea coronavirusului

Spania a decis, ca multe alte ţări europene, să aplice aceste restricţii la sfârşitul lunii decembrie ca răspuns la temerile ridicate de descoperirea unei tulpini mai contagioase a virusului în Regatul Unit. Măsura urma să dureze doar două săptămâni, dar este extinsă acum pentru prima dată.

Potrivit comunicatului de presă, rămân “unele incertitudini” cu privire la amploarea răspândirii noii tulpini a SARS-CoV-2, ceea ce justifică prelungirea restricţiilor.

“Situaţia epidemiologică a continuat să se înrăutăţească în Regatul Unit”, în timp ce în Spania cazurile “legate de această nouă tulpină” erau în creştere, a continuat guvernul.

În total, aproximativ 70 de cazuri de infectare cu noua tulpină au fost înregistrate până în prezent în Spania, potrivit ultimelor cifre publicate de Ministerul Sănătăţii.

Citește și : UE grăbește lansarea noii generații de sateliți Galileo

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.