X

Spania va găzdui 1.000 de refugiaţi afgani

Centrul din Spania pentru primirea refugiaţilor afgani care au lucrat pentru instituţii ale Uniunii Europene va avea o capacitate de 1.000 de persoane, a anunţat vineri ministrul de externe spaniol Jose Manuel Albares, potrivit Reuters şi agerpres.

Albares a declarat pentru postul naţional de radio şi televiziune că centrul respectiv va fi poarta de intrare către Uniunea Europeană pentru astfel de refugiaţi şi familiile lor.

Citeşte şi: Cercetătorii suedezi publică un studiu halucinant: A face copii este DĂUNĂTOR mediului înconjurător! – Black News

Persoanele primite în centru – care include o zonă de testare la COVID-19 – vor fi apoi trimise către diferite state ale UE, a precizat joi ministrul spaniol pentru imigraţie Jose Luis Escriva.

În urmă cu două zile, comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, declara că Uniunea Europeană trebuie să-i primească pe afganii care fac obiectul unei ameninţări imediate odată cu venirea la putere a talibanilor.

Citeşte şi: Germania a intrat în al patrulea val de infectare cu coronavirus – Black News

Johansson le-a cerut statelor UE să-şi ”accelereze operaţiunile” de primire a refugiaţilor, ”mărindu-şi cotele” de cetăţeni afgani pe care îi pot prelua şi ”oferindu-le căi legale complementare” pentru a ajunge în Europa.

Tags: covid-19Jose Luis EscrivaJosé Manuel Albaresrefugiati afganispaniauniunea europeanaYlva Johansson
Categorii: Externe