Spania vrea să recupereze în justiţie un castel al lui Franco

Publicat:

Guvernul spaniol a anunţat joi că i-a dat în judecată pe moştenitorii lui Francisco Franco pentru a recupera un domeniu dobândit, potrivit executivului, ilegal de către dictatorul care a murit în 1975, informează vineri AFP, potrivit agerpres.

Potrivit plângerii, proprietatea din Pazo de Meiras, în Galicia (nord-vest), o reşedinţă de vară a lui Franco, a făcut în 1941 obiectul unei vânzări “frauduloase” şi trebuie să revină în domeniul public.


Citeşte şi: Patru britanici arestaţi într-un dosar cu narcotice în China

După moartea lui Franco, moştenitorii săi au continuat să utilizeze proprietatea, care aparţine astăzi nepoţilor lui.

Conacul, construit între 1893 şi 1907, a fost clasat ca monument de interes cultural de Parlamentul regional din Galicia anul trecut şi prin urmare ar trebui să fie deschis publicului. Însă descendenţii lui Franco se opun acestei decizii, afirmând că este vorba de proprietatea lor privată.

Această depunere a plângerii a intervenit în condiţiile în care guvernul spaniol se luptă în justiţie cu moştenitorii lui Franco în încercarea de a transfera rămăşiţele pământeşti ale acestuia din mausoleul în care se află acum, lângă Madrid, într-un loc mai discret.

Citeşte şi: Jair Bolsonaro vrea să îşi trimită fiul ambasador în SUA

Exhumarea era prevăzută pentru luna trecută, însă ea a fost suspendată în ultimul moment de Curtea Supremă pentru ca aceasta să examineze un apel înaintat de familia lui Franco.

Francisco Franco a ajuns la putere după războiul civil spaniol din 1936-1939, declanşat de revolta sa împotriva guvernului republican.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.