X

Spânu confirmă: La Guvern s-a discutat despre dezvoltarea UTA Găgăuzia

Spânu confirmă: La Guvern s-a discutat despre dezvoltarea UTA Găgăuzia

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, confirmă că la Guvern s-a discutat despre dezvoltarea regională a regiunii UTA Găgăuzia.

Citește și: Primarul de la Biești riscă sancțiuni. Și-a angajat mama la primăria din sat

Mai exact, factorii responsabili s-au întrunit în ședința de constituire a Consiliului de Dezvoltare Regională a regiunii UTA Găgăuzia. În calitate de președinte al acestei comisii a fost ales primarul orașului Comrat, Serghei Anastasov,  iar vicepreședinte – primarul de Vulcănești, Nicolai Posmac.

Spînu mai menționează că în ultimii 3 ani, Guvernul a alocat  peste 190 de milioane de lei în vederea implementării proiectelor de dezvoltare regională și locală. În mod special, s-a investit în raioanele Comrat, Vulcănești și Ceadâr-Lunga.

Precizăm că la ședința sus-menționată s-a oferit să participe și bașcana de la Comrat, Evghenia Guțul, care, însă, nu a fost lăsată să intre.

Indignată, Guțul a ieșit de la Guvern și a avertizat că va contesta și cere anularea deciziilor adoptate de către comisie în lipsa ei.

Tags: Andrei Spînubașcana de la ComratEvghenia GuţulMinisterul Infrastructurii și Dezvoltării Regionaleședința la Guvern
Știrile zilei