X

Spânu dă vina pe Şor pentru agitaţia din jurul licitaţiei de la AIC

Spânu dă vina pe Şor pentru agitaţia din jurul licitaţiei de la AIC

Licitația privind închirierea spațiilor comerciale de la Aeroport a fost anulată din cauza carențelor depistate în procesul de lansare și desfășurare a concursului. Declarația a fost făcută de ministrul Infrastructurii Andrei Spînu, care susține că scandalul din jurul licitației de la AIC este generat de „grupul criminal Șor”, care gestionează acum spațiile comerciale din incinta aerogării.

Potrivit ministrului, statul a decis închirierea spațiilor comerciale de la Aeroport întrucât, în prezent, acestea au fost gestionate de companii afiliate fugarului Ilan Șor, transmite ipn.md. 

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina – Stiripesurse.md

De asemenea, Spînu a spus că guvernarea a decis excluderea grupului Șor din orice activitate comercială de pe teritoriul Republicii Moldova.

Spânu dă vina pe Şor pentru agitaţia din jurul licitaţiei de la AIC

„Spațiile care se vor da în chirie sunt gestionate de două companii. De compania Aero Food SRL, administrator este Bublîi Liubovi, care apare și ca donator la Partidul Șor. A doua companie este Dufremol, care știm cu toții că are în spate același grup criminal. În total, aceste două companii, care gestionează spațiile, fac un miliard de lei venit. Toată această panică în jurul licitației, are loc deoarece acest grup criminal va pierde controlul asupra spațiilor și va pierde veniturile. Noi am spus clar că acest grup criminal trebuie scos din orice zonă de afaceri din țara noastră”, a spus Andrei Spînu.

Spânu dă vina pe Şor pentru agitaţia din jurul licitaţiei de la AIC

Andrei Spînu mai spune că licitația privind închirierea spațiilor comerciale de la AIC a fost anulată din cauza numărului mic de companii care s-au înscris în cursă și din cauza unor ilegalități comise în procesul de lansare și desfășurare a concursului. Totodată, el spune că de licitația propriu-zisă s-a ocupat întreprinderea de stat Aeroportul Internațional Chișinău, și nu ministerul Infrastructurii, nu Agenția Proprietății Publice.

„APP doar a monitorizat o parte din acest proces. Licitația a fost anulată din două motive. Primul, am avut doar două companii care au aplicat și considerăm că nu este o competiție suficientă. Doi, au fost identificate carențe la procedurile de lansare și petrecere a licitației. Responsabil este grupul de lucru din cadrul întreprinderii Aeroportul Internațional Chișinău. O persoană de acolo și-a demisia. Trebuie să vedem de ce. Până la demisia administratorului Aeroportului și-a mai dat o persoană demisia. E o persoană care a lucrat direct la această procedură”, a mai spus ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Tags: Aeroportul Internațional Chișinău (AIC)Andrei SpînulicitatieŞor
Economie